2,5 kilometer lampjes
2,5 kilometer lampjes Foto: Gabriels Fotografie

2,5 kilometer lampjes

Sport

LOOSBROEK – In vele schuren wordt er weer volop gebouwd voor de Verlichte Optocht Loosbroek, die op carnavalszaterdag om 19.11 uur van start gaat. En dat de plannen van de bouwers groots zijn, bleek afgelopen week. De Kreuge stelt gratis verlichting beschikbaar aan de wagenbouwers en loopgroepen. Afgelopen week werd er maar liefst 2,5 kilometer aan lichtslangen uitgereikt.

Tijdens de inschrijfavond en in de wandelgangen vernam de optochtcommissie al dat er heel veel mooie plannen zijn en dat werd bij het uitreiken van de verlichting nog eens bevestigd. Voorzitter Guido van Menzel vertelt: “2,5 kilometer, dat zijn echt héél veel lampjes. Dat is zelfs meer dan de route lang is. We hebben gelukkig weer veel inschrijvingen mogen ontvangen. En dat van heinde en verre. Veel bouwers uit Loosbroek en Heeswijk-Dinther zijn weer van de partij, maar ook deelnemers uit bijvoorbeeld Boekel, Schijndel en Keldonk weten onze sfeervolle optocht te vinden. ”

Route
Dorpsstraat (start vanaf de parkeerplaats van uitgaanscentrum Lunenburg), Dorpsstraat, Krommedelseweg, Pastoor de Grootstraat, Jan Dobbelsteenstraat, Donatusstraat, Schaapsdijk en Molenhoeve. De Optocht wordt ontbonden op het Dorpsplein in Loosbroek.