De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!
De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!

De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!

Sport

VORSTENBOSCH - De pronkzitting die dit jaar als thema ‘ons feestje’ had, maakte zijn thema meer dan waar. Hilde van den Bergh had dit jaar weer de taak om het geheel aan elkaar te praten.

De vriendengroep van prins Hein d’n twidde, ‘de panty’s’, had de eer om de zaal op te warmen voor een avond vol verrassende acts. Deze groep blijkt vol te zitten met sprookjes figuren zoals een nar,  een heks, een ridder en een prinsesje, maar de prinsenrol was toch voor prins Hein d’n twidde zelf.

De dansmariekes die beter bekend staan als de Huppelpierkes lieten daarna hun danskunsten zien. Zij zouden later op de avond hun nieuwe dans, Pirates of the Caribbean, aan het publiek laten zien. Beide dansen werden goed door de zaal ontvangen en de meiden kregen dan ook een erg groot applaus voor hun getoonde dansen.

Dat feestjes van alle tijden zijn, liet de groep origineel zien. Zij gingen terug naar de Romeinse tijd met hun sketch ‘veni vidi fisje’. Daar bleek Cleopatra tijdens een van de vele veldslagen haar oog te hebben laten vallen op Soepinblix, de kok van Julius Caesar. Dat dit niet goed voor Soepinblix afliep, liet zich raden. Dit feestje viel uiteindelijk in het water waarop Julius eieren voor zijn geld heeft gekozen en er vandoor ging met Neel, de assistente van Cleopatra.

Maikel Versantvoort maakte vervolgens zijn opwachting. In zijn rol als nieuwe medewerker van Geenen Gardening, het bedrijf van Prins Hein d’n twidde en zijn vriendin, zette hij een hele sterke buut neer. Maikel vertelde vol humor en enthousiasme over de verschillende medewerkers van Geenen Gardening, maar ook over zijn nieuwe vriendin Els. De prins zelf werd door Maikel redelijk gespaard, al ging dit niet helemaal op voor zijn wederhelft. De zaal werd letterlijk en figuurlijk weg geblazen door deze goede vriend van de prins.

Hierna was de beurt aan ‘Ron de lord van de Ton’, hij debuteerde bij deze pronkzitting. Met een vlotte buut zette hij in zijn rol als wereldreiziger, als volwaardig tonprater zijn verhaal neer. Van Afrika tot aan Vorstenbosch, Ron is overal geweest. Hij deelde zijn humoristische avonturen vol passie aan het Vorstenbossche publiek. Ron vertelde ook over zijn vriendin Ivonneke en zijn schoonouders. Met een wijsheid uit het verre Oosten verliet hij de enthousiaste zaal. 

Dansgroep Michica deed als geroutineerd deelnemer aan de pronkzittingen weer met 2 hele mooi dansen mee. Met muziek van onder andere Eva Simons gaven de dansers het publiek mooie cadeautjes die gretig werden uitgepakt.

De oud prinsen van Vorstenbosch lieten met hun act “verenmoe” als rondtrekkend circus het publiek verbazen met de verschillende knappe circusdieren die hun circus ‘rijk’ is. Een spreekstalmeester, gespierde tijger, een harige gorilla, een praatgrage papegaai, een kangoeroe op krukken tot aan een schaamluis toe. Circus Verenmoe had het allemaal! Het circus had zelfs een olifant opgetrommeld, kosten noch moeite werden gespaard om flink uit te pakken. Heel wat grappen en grollen werden met het publiek gedeeld!

Pa plus nam hierna het stokje over van deze mooie mannen met hun act welke ging over de vader-dochter relatie. Vader Marcel Dominicus zette samen met zijn dochter Janiek een creatief in elkaar gezette act neer. Inmiddels weten alle bezoekers van ‘ons feestje’ wat de betekenis van ‘krukwurmen’ en een ‘adje voor de sfeer’ is. Kortom, een feestje voor het oog en oor wat werd afgesloten door een emotioneel en toch humoristisch gezongen nummer waarbij veel mensen uit het publiek het niet droog hielden.

Jong Nederland deed dit jaar alweer voor de 22e keer mee! Zij namen het publiek mee naar de wekelijkse markt van Vorstenbosch. Buiten het feit dat de kroonjuwelen van Prins Hein d’n Twidde een verkoopwaar blijken te zijn in een kraam op deze markt, blijken er ook zwartwerkers, groenten verkopers en rommelmarkt Belgen een plekje te hebben. Elke week had deze act een ander eind, een andere dorpsroddel en soms andere hoofdrolspelers. Met ruim 30 man kan dat bijna ook niet anders.

Freddy van den Elzen kwam als Schoolmister een buut houden over zijn werk als, u raad het al, schoolmister. Dat zijn beroep niet altijd een feestje is werd wel duidelijk uit het Verhaal van Freddy.

Eigenlijk werd hij alleen maar schoolmister vanwege de vele vrije dagen, maar ook dit bleek een erge tegenvaller. Om nog maar niet te spreken van die lieve kinderen. Het publiek genoot met volle teugen van de vele schoolverhalen! 

Als laatste warmde de raad van elf het publiek op voor de afterparty. Met als DJ prins Hein d’n Twidde en Dj Frank d’n Adjudant werden verschillende feestnummers ingestart welke vertolkt werden door de raad van elf leden. Met hun feest medley kwamen vele bekende feest nummers voorbij wat het publiek meteen op de been bracht voor een lange staande ovatie. 

Een geweldige finale waarbij alle artiesten nog een keer op het podium verschenen was de strik om het cadeau van ‘ons feestje’, welke nog tot in de nachtelijke uurtjes werd gevierd!

 

 

De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!
De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!
De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!
De jaarlijkse pronkzitting van de Piereslikkers is een waar feestje geworden!