Scouting Heesch winnaar prestigieuze Gouwe Kreuge
Scouting Heesch winnaar prestigieuze Gouwe Kreuge

Scouting Heesch winnaar prestigieuze Gouwe Kreuge

Sport

 

 

 

 

 

 

HEESCH - Tijdens een druk bezochte en supergezellige prinsenreceptie in Krullendonk is bekendgemaakt dat de Scouting Heesch in 2017 de winnaar is van de prestigieuze Gouwe Kreuge. Stichting Carnavalsviering Heesch feliciteert de het bestuur en de leden van Scouting Heesch van harte met deze unieke prijs, welke prins Porcus XLVI op 28 januari 2017 uitreikt. Aansluitend barst het Gouwe Kreuge bal los, wat zal resulteren in een feestelijke happening. Een nieuwe activiteit wordt hierbij geïnitieerd: een carnavalsliedjes festival. Enthousiaste mensen worden uitgedaagd om een vrolijk liedje ten tonele te brengen.

Noteer deze datum alvast in je agenda! 

Scouting Heesch
De geschiedenis van scouting gaat terug tot 1899, het jaar waarin Lord Baden-Powell een organisatie oprichtte waarbij jeugd de kans kreeg om de natuur te ontdekken, te overleven, eten te vinden, sporen te volgen enz. In 1910 ontstond de eerste Nederlandse tak en in 1947 werd Scouting Heesch opgericht, al ruim 40 jaar gesitueerd in de Elleboog. In 2017 viert Scouting Heesch haar 70 jarig bestaan!

Het doel van Scouting is om een programma aan te bieden, gebaseerd op de ideeën van Lord Baden-Powell voor een plezierige beleving van de vrije tijd van meisjes en jongens. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. Scouting Heesch verwelkomt kinderen vanaf 6 jaar. Alle activiteiten, waaruit het spel bestaat, zijn gebaseerd op zogenaamde ‘interessevelden’ waaronder: Buitenleven, Dienstvaardigheid, Expressie, Ontdekken, Sport en Spel.

Scouting Heesch heeft als motto: ‘Bij Scouting Heesch doen we het samen’. De volgende – op leeftijd ingerichte – speltakken zijn actief: Welpen, Gidsen, Scouts, Rowans en Sherpa’s, de Boomstam en ’t Oude Bos. Scouting Heesch is een organisatie welke een grote mate van (maatschappelijke) verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. 

Gouwe Kreuge bal
Net als vorig jaar vindt het Gouwe Kreugebal plaats in ’t Tunneke. Nadat - op 28 januari 2017 - de prijs officieel is uitgereikt, zal een liedjesfestival van start gaan. Enthousiaste mensen met (enig) muzikaal gevoel worden uitgedaagd om op een bekende (carnavals)deun een eigen tekst te maken en dit op een leuke manier te presenteren. Hiermee verwachten we een gezellige nieuwe activiteit te initiëren waarmee we vele mensen een plezier gaan doen. Een deskundig jury zal vervolgens een winnaar bekend maken, maar de olympische gedachte –  meedoen is belangrijker dan winnen – is hier zeker van toepassing.

De avond zal worden vervolgd met een spetterend feestje waar je bij MOET zijn.

Meer info: zie www.krullendonk.nl.