Snertbal
Snertbal

Snertbal

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Wat is het mooiste van carnaval vieren? Ongedwongen meezingen en mee swingen met lekker vlotte carnavalsmuziek

Maak jezelf muziek? Luister je graag naar muziek? Hou je van gezelligheid? Geniet je van sfeer en een lekker drankje? Dit kan allemaal op dinsdagmiddag 9 februari in Heeswijk-Dinther bij zaal De Toren.

Blaaskapel De Pindullekes uit Heeswijk hangt van gezelligheid en muziek maken aan elkaar. Voor de tweede keer in successie willen zij die gezelligheid en muziek delen met anderen. Opnieuw is Paul van Lokven er in geslaagd blaaskapellen bij elkaar te krijgen voor een levendig Bourgondisch carnavalsfeest.

Van Nistelrode tot IJsselstein, van Dordrecht tot Eindhoven. Maar liefst 23 verschillende kapellen gaan met meer dan 325 muzikanten zorgen voor een waar spektakel. Op drie podia laten zij horen wat echte carnavalsmuziek is en hoe je carnaval moet vieren. Of je luistert naar Sambanda, de Hoetetoeters of Doe Mar Wa. Het carnavalt de zaal uit.

Om te voorkomen dat je door het hossen zwak en hongerig wordt er volop snert en gehaktballen uitgedeeld.

Carnaval mag gerust spanning oproepen en daarom staat de bierfiets weer pontificaal klaar om deelnemers uit te dagen en publiek te vermaken. Kinderen die nog niet genoeg getraind hebben om een carnavalsmiddag vol te maken? Geen probleem daar is een Speelpaleis voor aanwezig.
Zin om zelf anders te bewegen dan hossend? Zelfs dat is mogelijk volgens organisator Paul van Lokven. Buiten is de Open HDL bierkrat stapelen competitie voor eenieder die wil.
Zin in bier? De Toren heeft extra bierwagens besteld. Speciale behoeftes? Ook al geen probleem. Er zijn meerdere bieren te verkrijgen.
Trek in een lekkere likeur? Proef de Pindullenlikeur.
Even geen alcohol? De Toren heeft alle denkbare alcoholvrije dranken uit voorraad leverbaar.
Krijg je meer honger dan de snert en gehaktballen kunnen aanvullen? Ook al geen probleem. Het smulpaleis De Toren heeft super carnaval menuutjes die je snel energie geven en voldoende ruimte om verder te gaan met hossen.

Wil je maandenlang kunnen teren op carnaval 2016? Pak dan je agenda en noteer: Dinsdag 9 februari in Heeswijk-Dinther vanaf 12.00 uur. Bestel de taxi alvast om je na afloop op te komen halen op 9 februari bij De Toren in Dinther.

Op de laatste carnavalsdag van 2016 kun je jezelf dan helemaal laten vollopen met echte carnavalsmuziek. Vanaf 12.00 uur kun je genieten, swingen, hossen, en met snert in je ene hand en een gehaktbal in de andere hand, de sportieve bierfietsers aanmoedigen terwijl het tempo en de sfeer wordt bepaald door de opzwepende muziek.