Seniorenbal dankzij SCH, KBO en OPA’s
Seniorenbal dankzij SCH, KBO en OPA’s

Seniorenbal dankzij SCH, KBO en OPA’s

Sport

Al voor de 49e keer werden de senioren van Heesch getrakteerd op een mooi carnavalsfeest. Prins en Adjudant vinden het een supergezellig feest en vinden het ook heel belangrijk om alle groepen in de samenleving mee te laten feesten. Van jong tot oud, van rijk tot arm, zieken en gehandicapten.

Op de maat van oude meezingers en muziek van de prinselijke hofkapel De Dors(t)vlegels en de band Rondom 50 wordt de polonaise ingezet en de krentenmik met goei bôter gekeurd en goed bevonden. Bij navraag onder de aanwezigen blijkt het feest bijzonder op prijs gesteld te worden. Sommige senioren komen al een groot aantal jaren een dansje wagen, meedeinen en een glaasje drinken. Er wordt druk gebuurt en gelachen.

De jeugdprins en zijn gevolg brengen hun huppelpupkes mee om een dans-obade te brengen aan de oma’s en opa’s. Prins Porcus krijgt in het voorbijgaan nog gauw de vraag om zijn uitspraak “geef ‘m van Jetje” toe te lichten. En dan wordt er volop gedanst tot Grad en Ties binnen komen rijden op hun duo-fiets. Al fietsend praten ze over de troonswisseling (die ook voor Porcus niet zo ver weg meer ligt) en meer actuele zaken. En terloops wordt aandacht gevraagd voor meer vrijwilligers op de duo-fiets.

Als kers op de slagroom komen de dames en heren van Rokku nog even hun act van de Rooie Tèsneuzik horen en zien. De middag kan niet meer stuk en gelukkig is de band Rondom 50 nog niet moe en zorgen opnieuw voor voortreffelijke dansmuziek.

Klik hier voor meer foto's gemaakt door Marcel van der Steen

Seniorenbal dankzij SCH, KBO en OPA’s