De tent op de Misse stond bol
De tent op de Misse stond bol

De tent op de Misse stond bol

Sport

Het was zaterdagavond een feestelijke toestand in de enorme feesttent op De Misse in Heesch. Praten was er niet nodig, maar ook niet mogelijk. Dansen, hossen en af en toe een lekker drankje of hapje halen, waren de ingrediënten voor een feestelijke avond.

De Stichting Carnavalsviering Heesch steekt dit jaar in op meer aandacht voor carnaval vierende jongeren. Voor de jeugd van 8-12 jaar is er een fantastische disco in de enorme tent die op De Misse staat gedurende de 4 dagen van carnaval. Ook voor de jeugd van 11-15 jaar is er ruimte in deze tent. Er waren opvallend veel dames met een diadeem in het haar, ook zij wisten wat hossen en springen is.

De regels die er golden waren fair en onverbiddelijk. Tussen de 8-12 jaar niet naar buiten totdat een van de ouders kwam om voor een veilige escorte naar huis te zorgen. Voor de jeugd van 14 en 15 jaar gold dat ze naar buiten mochten, maar dan niet meer naar binnen. Zo werd voorkomen dat stiekem buiten een of meer alcoholische drankjes konden worden genuttigd. Zo kon het zijn dat er buiten jongens stonden te dansen om warm te blijven. Eigenwijs als ze waren, waren ze toch naar buiten gegaan. Binnen werd ondertussen ook gedanst en gesprongen, maar daar was het toch echt een aantal graden warmer.

Klik hier voor een foto impressie gemaakt door Marcel van der Steen

De tent op de Misse stond bol
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze