Mooie avond uit naar de Weverszitting
Mooie avond uit naar de Weverszitting

Mooie avond uit naar de Weverszitting

Sport

De gong opent de weverszitting, zoals de vaste gasten in Nistelrode bij hun weverszitting gewend zijn. Prins Gertjan I en zijn gevolg komen de catwalk op en zo is een begin gemaakt van grappen, dans, zang en carnavaleske optredens. Twee avonden, een volle zaal bezoekers, waarna de afterparty zorgde voor een geweldige afsluiting met DJ Robbie.
Prins Gertjan I en Adjudant Charl stelden zich voor, waarna de huppels de avond openden met een prachtige dans. Hierna volgen Efkes Anders, Slagwerkgroep, DV Dancing Kids, Jong Belegen, de Dûrzakkers, Pieter Meulendijks, Djonina, De Dûrskes en natuurlijk Toe Mar.

Een heel groot aantal vrijwilligers hebben er weer geweldig veel werk ingestoken. Een hele lijst met bekende Nisseroise artiesten die allemaal op hun eigen wijze het podium eigen maken. Ze doen waar ze goed in zijn; de Slagwerkgroep zorgde voor de nodige trommelgeluiden, DV Dancing Kids liet twee indrukwekkende dansen zien en Djonina staat graag op het podium waarop ze haar stembanden het werk laat doen.

Efkes Anders, de toneelclub is vorig jaar weer opgestaan en kwam met de geweldige act waarbij o.a. Ushi Hirosaki geweldig gestalte kreeg door Renske Timmers. Dit jaar pakte de toneelclub; Juul v.d. Heijden, Wouter de Mol, Simone v.d. Heijden, Nina Mulder en Ivonne Leijen, de beslommeringen bij de Jumbo aan, om het publiek mee te nemen naar de herkenbare hilarische sketches die alle dagen in de Jumbo plaats vinden.
Muziekkapel De Dûrzakkers is al ontelbare jaren te zien op de Weverszitting en dit jaar brachten ze onder het genot van de muzikale kwaliteiten een sprookje. Laurens Timmers sloeg zijn persoonlijke act over, maar in zijn rol als de grote tovenaar, konden de bezoekers op deze weverszitting toch nog even lachen om zijn prachtige voorleeskwaliteiten.
Jong Belegen kwam met het winnende liedje van het Bernhezer liedjesbal De Kater. Later op de avond kwamen Erna van Tilburg, Anke Fransen, Marij Wingens en Mirjam van de Akker terug met een fantastische act. ‘Allemaal een beetje wazig’, maar geweldig, waarbij je je bedenkt, ‘waar doen ze dat toch allemaal van’! Zij hoorden weer allerlei geluiden in Nistelrode die ze graag deelden met het publiek.

Pieter Meulendijks wist het publiek in de stemming te brengen in zijn act ‘Maya de bij’, een hilarische act waarbij hij algemene met dorpsgrappen wist te mixen. Hierdoor was het voor de Nisseroise bezoekers net zoals voor de gasten van buiten Nistelrode, een mooie buut in de ton.
De Dûrskes brachten een donkere act waarbij de black light zorgde voor het effect. Toe Mar sloot de avond af en ook zij weten elk jaar de bezoekers te verrassen met mimiek en presentatie waar de lachspieren vanzelf van gaan kriebelen. Een fantastische avond waar het Nisseroise talent voor een mooie avond uit zorgden. CS De Wevers kunnen weer trots zijn op editie 2014.

Mooie avond uit naar de Weverszitting