Openbrief van Prins Henk d'n Urste voor de nieuwe Prins
Openbrief van Prins Henk d'n Urste voor de nieuwe Prins

Openbrief van Prins Henk d'n Urste voor de nieuwe Prins

Sport

Onze Prins Henk d'n urste heeft een open brief geschreven naar de nieuwe Prins. Als het goed is (heb ik me in laten fluisteren) zal hierop volgende week reactie komen van de nieuwe Prins.


Nistelrode, 24 oktober 2013

Aan: De 47e Prins van het Weversrijk

Van: Prins Henk d’n Urste, de 46e Prins van het Weversrijk


Geachte aanstaande dorstlustige Hoogheid,

Voor mij zit het Prins zijn er bijna op, voor jou moet alles nog beginnen, je mag niemand iets vertellen ook al is dit moeilijk weet ik uit ervaring. De tijd tot 2 november kruipt voorbij en dan wordt het 2 november 2013, D-day voor jou en een heleboel nieuwsgierige mensen.

Wanneer je zaterdag 2 november onthuld zult worden en de titel Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnzel en van de Loo tot de Rekt in ontvangst zult nemen zal je leven en die van je persoonlijk adjudant samen met jullie partners, dan durskes, volledig op de kop staan. Uit mijn recente ervaring kan ik je adviseren om samen met je persoonlijk Adjudant en jullie partners met volle teugen te gaan genieten van alles wat komen gaat. Voor je onthulling heb je geen idee wat je gaat overkomen, en opeens sta je daar dan op het podium en wordt je aangesproken met de titel Prins en je wordt aangekondigd als de skonste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk Prins …...

Na je onthulling komt het geheel in een stroomversnelling waarbij jij altijd het middelpunt van de belangstelling bent. Je gaat van recepties naar onthullingen en van pronkzittingen naar het ziekenbezoek maar allemaal leuk, gezellig, uniek en dankbaar.

Ik kan je verzekeren dat er namens Carnavalsstichting de Wevers een geweldig team staat met als meest vooraanstaande personen Vorst Mario en jouw Raad van 11, deze mensen zijn er om jou samen met je persoonlijk adjudant te begeleiden, te adviseren en te zorgen dat jij niets te kort komt.

Verder zou ik je van een heleboel adviezen kunnen voorzien maar dan worden misschien te veel zaken te herkenbaar en zou het verrassingseffect waar iedereen van kan genieten geheel of gedeeltelijk weg zijn. Ik wil je toch adviseren om twee liedjes van buiten te leren nl. “Wij zijn de wevers” en “Tussen Donsel en Meijnzel”. Misschien zijn beide liedjes jou bekend, zo niet gaat dat zeer snel gebeuren.

Beste 47e Prins van het Weversrijk, ik wens jou heel veel succes als heerser over het Weversrijk vanaf 2 november 2013.
Ik kan je alleen vertellen dat wij, ik met mijn persoonlijk Adjudant Theo en onze durskes ontzetten genoten hebben van alles wat we in het afgelopen carnavalsjaar hebben meegemaakt.

Je gaat vanaf 2 november Carnaval in een heel ander daglicht zien en gaat gedurende het seizoen ook genieten van de gesmeerde machine wat Carnavalsstichting de Wevers is.

2 november om 22:11 uur dan mag je uit de anonimiteit en mag je jezelf een jaar lang Prins noemen.
Ben niet zenuwachtig, het komt allemaal goed.

Met vriendelijk groet,

Prins Henk d’n Urste
46e Prins van het Weversrijk