Wever van het Jaar: Organisatie Nisseroise Kwis
Wever van het Jaar: Organisatie Nisseroise Kwis

Wever van het Jaar: Organisatie Nisseroise Kwis

Sport

De carnaval was al in volle gang toen voorzitter Hertwin van der Wijst het woord nam. 21.11 uur was het zover, de onthulling van 'De Wever van het jaar' waarbij de Organisatie van de Nisseroise Kwis naar voren werd geroepen. Een geweldige winnaar kon hier bijgeschreven worden... want zij hebben de afgelopen twee jaar een grootse uitdaging aangepakt en deze opdracht met glans uitgewerkt.

Om als Wever van het Jaar in het Weversrijk te worden gekozen moet je voldoen aan diverse criteria. Als we kijken naar de voorgangers dan valt hieruit af te leiden dat voor een Wever van het Jaar moet gelden dat:

A. er sprake moet zijn van onberispelijk gedrag
B. er sprake moet zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk
C. Nistelrode op de kaart gezet moet worden
D. de titel Wever van het Jaar verdiend moet zijn
E. er sprake moet zijn van een echte Wever

De commissie vanuit Carnavalsstichting De Wevers laat vervolgens het licht schijnen over alle kandidaten en komt daarna tot een unaniem besluit.

De Wever van het Jaar van dit jaar is de 11e op rij en we vieren dus een Carnavalesk jubileum. Er is even gedacht aan een soort Carnaval oeuvre prijs i.v.m. dit jubileum, maar de Wever van het Jaar van 2013 heeft het zo verdiend dat dit al snel van de baan was.
Als we de vraag zouden stellen aan ruim 1100 inwoners van Nistelrode of de Wever van het Jaar 2013 de titel zou verdienen zouden waarschijnlijk alle 1100 inwoners een positief antwoord geven... 
Op de vraag of de Wever van het Jaar een man of vrouw is kunnen we geen duidelijk antwoord geven. Die vraag zullen we dan ook moeten schrappen. 
Als we een meerkeuze vraag zouden moeten geven over de 5 criteria voor een Wever van het Jaar die ik eerder genoemd heb, dan is er meer dan 1 antwoord goed. Sterker nog, dan zouden alle 5 de antwoorden goed zijn. Maar als er maar 1 antwoord gegeven mag worden, dan zou het antwoord B het beste antwoord zijn. Er is sprake van een duidelijke profilering binnen 't Weversrijk.
Want als je iets organiseert en meer als 900 mensen in 't Weversrijk zijn verspreid door heel Nisseroi bezig met hetgeen deze Wever van het Jaar heeft bedacht en je herhaalt dat een jaar later met meer als 1100 deelnemers dan spreek je niet meer van beginnersgeluk, maar heb je in Nistelrode iets op de kaart gezet dat nog jaren een succes zal zijn.

De keuze voor een Wever van het Jaar is een geheime opdracht, maar ik denk dat de uitkomst van die geheime opdracht nu geen geheim meer is.

Wevers en Weverinnekes,
In het 46e Carnavalsseizoen, in 2013, is de 11e Wever van het Jaar, een jubileum Wever van het Jaar, geworden... geen specifieke persoon, maar een organisatie in zijn geheel:

De organisatie van de Nisseroise Kwis

De foto's klik hier...

Kunt u niet genoeg krijgen van foto's kijken dan ziet u hier alle foto's die gemaakt zijn.

Wever van het Jaar: Organisatie Nisseroise Kwis