Stichting van Mens tot Mens

Op de koffie bij

Stichting van Mens tot Mens

Van Mens Tot Mens is een stichting die hulp biedt aan het armste deel van de bevolking op de Filipijnen. De stichting stuurt dozen met hulpgoederen naar de Filipijnen om deze goederen vervolgens uit te kunnen zetten onder de straatarme bevolking van de Filipijnen. Het gaat dan met name om goederen als (zomer)kleding, speelgoed, keukengerei en klein gereedschap………..

De goederen die gestuurd worden zijn afkomstig van mensen in Nederland, die spullen schenken die zij zelf niet meer gebruiken. Vandaar ook de naam van Mens tot Mens; dankzij de stichting kunnen mensen in Nederland direct zelf mensen op de Filipijnen hulp bieden door het schenken van (tweedehands) spullen. En door de foto’s die de distributeurs terugsturen en de bedankbrieven die de stichting ook van de mensen zelf ontvangt, zien mensen in Nederland die goederen schenken ook wie zij persoonlijk hebben geholpen.

De verzending van die grote dozen gaat via het From Door to Door systeem. Dit houdt in dat de dozen in Nederland bij de stichting worden opgehaald, worden verscheept naar de Filipijnen en uiteindelijk ook bij de distributeurs aan huis worden afgeleverd, zodat deze de goederen verder onder de bevolking kunnen uitzetten. Met dit systeem wordt ervoor gezorgd dat alle goederen daadwerkelijk en ook voor de afgesproken prijs op plaats van bestemming aankomen.

De stichting heeft op de Filipijnen zelf 3 vaste distributeurs die de goederen uitzetten onder de bevolking. Daarnaast helpen familieleden van deze mensen met het uitdelen van de spullen. De distributeurs doen ook regelmatig verslag van de gang van zaken in de Filipijnen aan Tessie en Cor Staneke (oprichters en voorzitter van de stichting).

Géén van de medewerkers van de stichting krijgt een financiële vergoeding voor zijn/haar bijdrage aan de stichting, zowel in Nederland als in de Filipijnen niet. Al het geld dat bij de stichting binnenkomt wordt besteed aan de verzendkosten van de dozen en indien nodig aan het huren van een fietstaxi in de Filipijnen voor het uitzetten van de goederen onder de bevolking.

De stichting heeft al heel veel goederen van mensen in Nederland ontvangen en daardoor ook al vele dozen met goederen naar de Filipijnen kunnen sturen. Het grootste probleem is nu nog om steeds genoeg geld bij elkaar te kunnen krijgen om de verzending van de dozen te kunnen bekostigen. Het verzenden van een doos kost 45 euro. Er zijn wel al een aantal donateurs en de stichting krijgt af en toe ook eenmalige giften binnen, maar er zijn nog steeds meer goederen beschikbaar dan de stichting op het moment kan versturen.

Goederen die de stichting binnenkrijgt worden tijdelijk opgeslagen in een depot in Nistelrode. Deze is door particulieren gratis ter beschikking gesteld. In dit depot worden ook alle spullen uitgesorteerd en in dozen verpakt om vervolgens verzonden te kunnen worden naar de Filipijnen.

Stichting van Mens Tot Mens KvK nr 17198689 email info@vanmenstotmens.com Giro 2879507 telefoon 0412850590