20 jaar Efkes Anders workshop was geweldig !

Op de koffie bij

20 jaar Efkes Anders ! workshop was geweldig

Een heel leuk initiatief….. dit schreef ik vorige week als aankondiging van de workshop van een dag toneelspelen. Deze omschrijving was zwaar onderschat. Het werd een groot feest voor de spelertjes maar vooral ook voor de toneelvereniging Efkes Anders. Wat een enthousiasme!
De kinderen kwamen schoorvoetend binnen. De dames, Astrid Radoes en Gerda Klievink van Theaterschool Textpierement, nog bezig met de laatste indelingen. Een rustige zaterdag en de kinderen …..

Een rustige zaterdag en de meeste kinderen waren nog moe van de hele week naar school.
Nadat Jan Timmers het welkomstwoord naar de ouders toe had gericht, werden de ouders gevraagd of ze wilde gaan zodat het zware werk kon beginnen.
Astrid nam de microfoon over en binnen een paar minuten was er niets meer van de vermoeidheid onder de kinderen te merken. De energie begon te stromen en de kinderen zaten binnen een paar minuten in het verhaal van honger en dromen over taart.
De aanwijzingen van Astrid waren ook voor de kleintjes duidelijk en de kinderen straalde, een beetje te veel want de weeskinderen waren natuurlijk bedroefd dat ze honger hadden.

Astrid heeft jaren geregisseerd bij Efkes Jonger en daarna vier jaar bij Efkes Anders.
Ook Erwin van der Wouw, van Textpierement, die vorige maand de mooie balletuitvoering van Balletstichting Nistelrode op zijn naam had staan, was hier om de kinderen de dansstukken eigen te maken.
Wat hier in een dag bereikt werd en hoe, is ongelooflijk. Vaak hebben we als ouders het voorrecht om de ontelbare dansjes, toneelstukjes of optredens te aan schouwen van onze kinderen.
Dit was ook een van deze momenten, máár we werden aangenaam verrast door de kinderen en hun kunnen. Niet zomaar een optreden, een uniek georganiseerd optreden, het was zo krachtig en daardoor veel te kort. Genieten, door het verrassende effect dat in een dag zoveel bereikt kon worden was de verbazing erg groot.

De leden van Efkes Anders die deze dag present waren en de kinderen in groepjes begeleiden waren ook verrast en de jubilarissen die 20 jaar het toneelgezelschap bijgestaan hebben zoals Cor van Schijndel, Jo van Breemaat en Annie Nelissen, zij deden ook mee aan de uitvoering van deze dag. De enige volwassenen. Deze dag was een groot succes!!