10 jaar saamhorigheid bij Afrika Enga koor

Op de koffie bij

10 jaar saamhorigheid bij Afrika Enga koor

Toen in de zomer van 1997 de twee Nistelrodese missionarissen gelijktijdig thuis waren, leek het de stichting “ Dorpsgenoten in de Derde Wereld “ een leuk idee om voor hen beiden een H. Mis te verzorgen. Dat dit idee een staartje van 10 jaar zou krijgen had toen niemand kunnen denken. Dit weekend wordt gevierd dat ze in die 10 jaren met veel plezier en saamhorigheid deze tijd samen mochten zingen. Zo’n 90 leden intussen …..
hebben liederen leren zingen uit Kenia, Congo, Tanzania, Zimbabwe, Ruanda, Botswana, Sierra Leone en Zuid-Afrika. Een ruim repertoire dat door de jaren heen zo ver uitgebreid is.
In de eerste instantie nam men de stelling aan van: ‘We roeien met de riemen die we hebben’ en ‘We zijn blij met wat we kunnen’. Pater Toon van Kessel zorgde zelf voor muziek uit Zambia en Pater Cor Jooren leverde muziek uit het Engagebied. Mayke Hendriks zette alles, zo goed en zo kwaad als dat ging, op noten en de missionarissen leerden de koorleden hoe hun taal uitgesproken moest worden.
Deze missionarissen: Pater Toon van Kessel, werkzaam in Zambia en Zuster Henrilena van de Laar, werkzaam in Enga, Papua- Nieuw Guinea, vonden het prachtig tijdens de viering dat de muziek klonk uit hùn missiegebied. Mayke Hendriks - van de Ven nam het initiatief en is nog steeds de drijvende kracht achter het Afrika Enga koor.
De bedoeling was om slechts één keer te zingen, maar… nadien kwamen er vragen van andere parochies om ook bij hen de vieringen met zang te komen opluisteren. Intussen hebben ze aardig wat Misvieringen maar ook andere optredens. Dit jaar gaven ze nog een mooi uniek concert in natuurtheater Kersouwe waar iedereen heerlijk in het zonnetje kon genieten van de Afrikaanse klanken !!
Nu is het feest en het belooft een bijzondere viering te worden met geweldig warme muziek voor de meeste onder ons niet vreemd. De vreugdevolle muziek tijdens de viering zorgt er weer voor dat iedere bezoekers van het begin tot het eind zal genieten.
De opbrengsten die tijdens het 10-jarig bestaan van het Afrika-Engakoor opgehaald zullen worden gaan naar de projecten van onze missionarissen.
Meer informatie www.afrika-engakoor.nl
En zo is de cirkel rond: De muziek van Afrika brengt vreugde voor ons en met de optredens brengt het Afrika Enga koor door inzameling tijdens hun concerten vreugde bij ‘hun’ projecten. Projecten die ondersteunt worden door het Afrika Enga koor:
Het project ‘Schoolgeld-voor-aids-weeskinderen’ van pater Toon van Kessel in Zambia.
Het 'Ondersteunende fonds' van Zuster Henrilena van de Laar in Enga, dat geld beschikbaar stelt voor studie, medicijnen en levensonderhoud.
Ook voor de Stichting Modu, waarvoor Monique van de Ven (zus van dirigente Mayke Hendriks) zich inzet, wordt geld ingezameld. Deze stichting draagt zorg voor het levensonderhoud en scholing van kinderen in een weeshuis in Madina te Sierra Leone.

Wij feliciteren alle leden van het Afrika Enga koor met het 10 jarig bestaan –
bron: mooinisseroi.nl / foto Franka van Tilburg