Afbeelding

Weg met die koortslip

Ondernemend Bernheze

Je kent het wel, je weerstand is wat minder en plop, daar voel je de eerste tintelingen. Nee hè, niet weer een koortslip! Wist je dat negen van de tien mensen geïnfecteerd zijn met het herpessimplexvirus? Bij iedere tiende leidt dit tot de vorming van blaasjes. Het is belangrijk om de eerste symptomen van een koortslip direct te behandelen. Doe je dit niet, dan kan de genezing wel twee weken duren én het is bovendien zeer besmettelijk.

Er zijn diverse manieren om een koortslip te bestrijden, maar de snelheid waarmee de symptomen verlicht worden en het genezingsproces versneld wordt, verschillen van elkaar. Er zijn crèmes met aciclovir of op natuurlijke basis, maar ook supplementen om in te nemen. Maar wist je ook dat er een apparaatje bestaat (zo groot als een lippenbalsem) dat door middel van warmte de koortslip kan bestrijden?

Maar hoe werkt het dan precies? Herpotherm is een ‘apparaatje’ dat warmte afgeeft. Sommige proteïnen die nodig zijn voor de toename van herpesvirussen, zijn niet bestand tegen hitte. Daarnaast activeert thermotherapie pijnreceptoren in de huid waardoor jeuksignalen worden afgeremd. Daarnaast wordt door warmtetoevoer invloed uitgeoefend op de mestcellen die een rol spelen bij ontstekingen. En lokale warmte kan de immuunrespons ondersteunen; stofwisselingsprocessen worden door warmte gestimuleerd.

Het voordeel van Herpotherm in tegenstelling tot een crème of pleister is dat het geen sporen achterlaat op de lip, er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën en is ook geschikt voor kinderen en mensen met een allergie. Ook werkt een apparaat met warmte sneller dan een aciclovirhoudende crème. Verder is het een duurzaam alternatief voor crèmes, want je hoeft maar eenmalig het apparaat aan te schaffen. Door de compacte vorm is het zo groot als een lippenbalsem en past het in iedere handtas!

[Streamer] “Zonder chemicaliën, maar mét warmte”

Afbeelding
Sport 8 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 19 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 22 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum