Afbeelding

Dag van de Ondernemer

Ondernemend Bernheze

BERNHEZE - De derde vrijdag van november is de dag waarop we jaarlijks het ondernemerschap vieren en onze ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen, juist in deze turbulente tijd.

MBK-Nederland heeft in 2015 voor het eerst de ‘Dag van de Ondernemer’ geïntroduceerd. Deze dag vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap in meer dan 150 landen.

Het ondernemerschap vereist inzet, doorzettingsvermogen en passie voor het ondernemerschap. Ondernemers creëren groei, banen en welvaart in ons land en Bernheze.

In ondernemersland speelt er momenteel veel, van verschillende trends en ontwikkelingen tot de dagelijkse zorgen om de hogere energielasten, hogere huurkosten en stijgende kosten van personeel en het tekort daarvan. Ook in Bernheze merk ik dat zaken dreigen vast te lopen. Stagnatie in bestemmingsplannen voor (regionale) bedrijventerreinen, een energietransitie die dreigt vast te lopen vanwege netwerkcongestie waardoor nieuwe- of verzwaring van aansluitingen van bedrijven niet mogelijk is en krapte op de arbeidsmarkt.

Daarom ben ik er uitermate trots op dat onze ondernemers, ook in deze moeilijke tijd, blijven ondernemen, met durf en doorzettingsvermogen. Ook het leveren van een lokaal maatschappelijke bijdrage wordt daarbij niet uit het oog verloren, respect daarvoor. Het is daarom terecht dat wij op deze dag aandacht hebben voor het grote belang van ondernemers voor Nederland, en in het bijzonder voor Bernheze en haar inwoners.

Rien Wijdeven, wethouder Duurzaamheid, Economie & Vastgoed

Kijk in de krant van deze week (klik hier) voor de verhalen van onze ondernemers uit Bernheze.