Afbeelding

Wagemakers wint aanbesteding De Erven Blok 4 en 5

Ondernemend Bernheze

HEESCH - Wethouder Rien Wijdeven en directeur Karin Wagemakers van Wagemakers Bouw en Ontwikkeling ondertekenden 16 maart de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw De Erven Blok 4 en 5. Daar komen elf betaalbare woningen. 

Aanbesteding op speciale manier
Wagemakers Bouw en Ontwikkeling won de aanbesteding voor de grondpercelen De Erven Blok 4 en 5. De aanbesteding was op een speciale manier uitgezet. Het ging hierbij niet alleen om de prijs; er is ook gekeken naar natuurinclusief bouwen, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Wethouder Rien Wijdeven: “Wagemakers bood een prachtig plan met betaalbare woningen waarin duurzaamheid voorop staat. Denk aan sedumdaken op de berging, extra planten in de tuin, een regenton, nestkasten voor vogels en verblijven voor vleermuizen. Ook zijn de woningen gasloos en nul-op-de-meter. De nieuwe bewoners wonen straks heerlijk in een woning die klaar is voor de toekomst.”

Wagemakers Bouw en Ontwikkeling
Directeur Karin Wagemakers: “Op dit moment is de vraag naar betaalbare en duurzame woningen erg groot. We zijn dan ook erg blij dat we de tender hebben gewonnen en op deze mooie locatie in De Erven, elf betaalbare rijwoningen mogen toevoegen. De Erven is bekend terrein voor ons omdat we daar al woningen aan het realiseren zijn. Als ontwikkelaar vinden wij het belangrijk om in deze bijzondere markt woningen te realiseren die betaalbaar zijn en tegemoet komen aan maatschappelijke woonwensen. We ontwikkelen in dit plan drie tussenwoningen die maximaal € 275.000,- vrij op naam gaan kosten voor één- of tweepersoonshuishoudens. Uiteraard worden deze woningen gasloos gebouwd, duurzaam en natuur inclusief.”

Meer informatie woningen 
Het streven is om voor de zomer dit jaar te starten met de verkoop. Heb je interesse in een van deze woningen? Neem dan contact op met Bernheze Makelaars in Uden, 0413-243818.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 6 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 6 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze