Mika Gabriëls
Mika Gabriëls Jan Gabriels

‘Het is heerlijk werken bij de Heische Hoeve’

Ondernemend Bernheze

LOOSBROEK - Mika Gabriëls (21) werkt sinds 2016 bij de Heische Hoeve. Nu zwaait hij af, het is niet langer te combineren met zijn stage, zijn studie aan Avans in Breda waar hij de opleiding ICT & Business volgt en een operatie aan zijn knie. 

“Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn werk bij de Heische Hoeve en ik kan het iedereen aanraden,” vertelt Mika. “Ik woon in Loosbroek dus ik kon er mooi op de fiets naar toe. Een heerlijk bijbaantje naast mijn studie. Ik begon in de spoelkeuken, een leuke tijd, alleen wel vaak tot in de vroege uurtjes, dat paste niet zo goed in mijn sociale leven. Daarna heb ik drie jaar in de technische dienst gewerkt, begeleidde ik groepen en viel ik nog af en toe in bij de horeca. Bij technische dienst maak je echt alles. Van het inrichten van een nieuwe winkel tot het bouwen van een slijterij en het onderhouden van het wagenpark, een opslag voor de whisky, maar ook aan de wijngaard en de bijen- en wijnhut heb ik meegewerkt. En dat blijft leuk. 

Omdat niet één dag hetzelfde is, dus het verveelt ook nooit. Daarbij heb ik heel veel geleerd wat me nu dagelijks van pas komt. Schilderen, metselen, isoleren, stukadoren, tuineren, elektra aanleggen en zelfs leren rijden met een aanhanger. Lekker buiten met veel vrijheid. En daar wordt je dan ook nog eens goed voor betaald. Ook je werktijd kun je vaak zelf invullen. Ik vroeg de planner wat er toe doen was en ik begon. Soms op zaterdag met een paar collega’s, soms doordeweeks of een keer ’s avonds. Als ik vrij ben kon ik altijd komen werken, dat was ideaal. Er is altijd wel iets te doen. Ik houd niet van stilzitten, dat past niet bij mij. En Dennis zegt altijd: ‘Kom maar, werk zat.’ Dan sprong ik weer op m’n fiets en geen dag met tegenzin. 

Ik heb echt genoten van de groei van de Heische Hoeve, er is een proces gaande, een doel, er gebeurt altijd wat. Zo heb ik de whisky zien komen. Het bedrijf krijgt met de dag meer kleur, het wordt steeds mooier en ik ben daar echt bij betrokken, dat voelt goed. En daarbij had ik altijd ontzettend leuke collega’s, waarvan er een paar echt vrienden zijn geworden. Voor mij is er is echt alles goed aan de Heische Hoeve. Eigenlijk mis ik het nu al, en wie weet blijf ik er nog wat doen, als ze me bellen en ik kan, dan ben ik er zo.” 

Ga jij de plek van Mika overnemen in de technische dienst of zoek je een goed betaalde bijbaan in horeca, housekeeping, voedselproductie of groenvoorziening? Kijk dan op www.heischehoeve.com/werken en kom onze club versterken! 

De Heische Hoeve BV
Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek
0413-229153
www.heischehoeve.com
info@heischehoeve.nl