Ellen in haar atelier, achter de naaimachine
Ellen in haar atelier, achter de naaimachine Marcel van der Steen

Bij 2Wow zijn de resultaten altijd verbluffend

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE – 2Wow is al sinds 2013 hét kledingreparatie- en borduurbedrijf van Bernheze. Ellen van Erp is de trotse eigenaresse van dit bedrijf en legt graag uit waarom dit bedrijf niet zomaar een plek is om je kleding te laten repareren. Het is namelijk veel meer dan dat.

Ellen heeft op jonge leeftijd alle diploma’s tot lerares coupeuse behaald. Inmiddels al meer dan acht jaar geleden kwam ze samen met haar man Reginald op het idee om een eigen bedrijf op te starten. “Wanneer mensen het resultaat van ons werk zagen, dan zeiden ze vaak ‘wow’ en zo zijn we op het idee gekomen om het bedrijf 2Wow te noemen. We willen mensen echt versteld doen staan van het werk dat wij leveren”, vertellen Ellen en Reginald.

Waarom dit bedrijf zo uniek is wordt al snel duidelijk. Bij dit kledingreparatiebedrijf gaat het om de bijzondere projecten. Bij veel modezaken wordt nieuwe kleding op maat aangepast, maar dat is niks voor 2Wow: “Wij zijn bijzonder omdat we kleren een tweede leven geven. Waar andere mensen wellicht iets weg zouden gooien, zien wij kansen. Het herstellen van kapotte kleding en het uitvoeren van opmerkelijke projecten is wat mijn hart sneller doet kloppen”, zegt Ellen.

Ellen blinkt uit in het naaiwerk en herstellen van kleding, terwijl Reginald onder andere kleding en handdoeken borduurt en kleding bedrukt. “Zo doen we allebei waar we goed in zijn en wat we het leukste vinden. Dat zorgt voor een goede combinatie en plezier in ons werk”, spreekt Reginald.

Ellen geeft daarnaast ook nog naailes aan maximaal vier leerlingen per avond: “Boven in het atelier staan meerdere naaimachines en daar verzorg ik lessen. Het belangrijkste is dat het daar altijd gezellig is, dan voelt iedereen zich op zijn gemak en komen de mooie naaiwerken vanzelf naar boven. Mensen kunnen zich op deze manier goed ontwikkelen en het is leuk om de progressie mee te maken.”

Bij 2Wow gaan alleen kledingstukken de deur uit waar Ellen en Reginald voor de volle honderd procent tevreden over zijn: “Bij ons bedrijf gaan we voor het maximale. Wanneer iets 95 procent in orde is, dan zijn we niet tevreden en beginnen we opnieuw. Daarom wijzen we sommige opdrachten ook op voorhand af omdat we daar zelf niet volledig achterstaan. Zo blijven we ervoor zorgen dat mensen nog steeds met ‘wow’ reageren als hun gerepareerde, geborduurde of bedrukte kledingstuk komen ophalen.”

Voor meer informatie over dit bijzondere bedrijf kun je terecht op www.2wow.nl.

Tekst: Max van der Heijden
Foto’s: Marcel van der Steen

Quote: Wanneer iets 95% in orde is, dan zijn we niet tevreden en beginnen we opnieuw.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze