Afbeelding

Robbie van der Wijst komt met digitaal bruin café

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE - Robbie van der Wijst ging niet bij de pakken neerzitten toen de overheid nu alweer bijna twee jaar geleden alles dichtgooide. Hij verdiende met vier vaste en zes parttimekrachten zijn brood met beeld, licht en geluid. Maar als de ene markt wegvalt, dan komt er wel een andere voor terug, zo ontdekte Van der Wijst de afgelopen twee jaar. De digitale bruine kroeg is één van de leuke dingen, die de inventiviteit van de Nistelrodenaar voortbracht.

RWP, Robbie van der Wijst Producties, zag alweer meer dan vijfentwintig jaar geleden het levenslicht. Robbie, die in zijn jonge jaren als disc-jockey plaatjes aan elkaar praatte, begon toen voorzichtig met de verhuur van lampen en luidsprekers. Maar zeker de laatste jaren werden naast licht ook de beeldeffecten steeds belangrijker. RWP groeide uit tot een belangrijke speler op de regionale markt, totdat corona kwam.

Van de ene op de andere dag stond de wereld stil. Toch ging Robbie niet zomaar bij de pakken neerzitten. De hamvraag was, zijn er geen andere markten? RWP had al een aantal klanten in de uitvaartbranche en startte daarom ook met het live streamen van uitvaarten. Ook startte RWP met zethetopeenstickie.nl. Het digitaliseren van allerlei soorten videobanden, lp’s, dia’s en foto’s.

Daarnaast heeft RWP al een aantal jaren een compleet pakket van bruine kroeg aankleding in de verhuur. We plaatsen bij de mensen thuis een tent of maken gebruik van hun eigen locatie, en die richten we compleet in als bruine kroeg. De catering laten we graag over aan een van onze horeca klanten. Maar alles ging weer op slot en de vraag naar huureenbruinekroeg.nl was voorbij. Totdat we op het idee kwamen om de bruine kroeg als studio te bouwen. Zo zijn er al verschillende livestreams vanuit de bruine kroeg LIVE geweest. Terwijl de directie bij ons was, kon het personeel van thuis uit meekijken en meedoen. Daarnaast is het concept in de zakelijke markt voor informatieavonden te gebruiken.

Ook voor andere gelegenheden is de bruine kroeg beschikbaar. We hebben daarvoor een aantal concepten zoals bingo, pubquiz, entertainment en diverse doldwaze acts ontwikkeld. Ideaal voor bedrijf, vereniging, muziekgezelschap of vriendengroep. En dit alles incl. bier, wijn en bitterbal van het huis. “Kortom ook in tijden van crisis zijn er altijd wel kansen te vinden”, zo sluit Robbie af.

Meer informatie: 06 22386399