Afbeelding
Peter Kriele

VW Kever Sleuteldagen bij Autobedrijf Minnaar

Ondernemend Bernheze

HEESWIJK-DINTHER - Op zaterdag 28 augustus heeft de eerste Kever Club Nederland Sleuteldag plaatsgevonden bij Autobedrijf Minnaar.

Iedere laatste zaterdag van de maand kunnen leden van de club (kortweg: KCN) onder begeleiding sleutelen aan hun eigen VW Kever, behalve in de maand december. KCN is blij dat men hier een nieuwe locatie gevonden heeft gezien de dorpse sfeer die hier heerst. Voorheen vonden de Brabantse Sleuteldagen dertig jaar lang plaats op andere locaties in Brabant.

De begeleiders Gerrit Govers en Joost Groen die respectievelijk twintig jaar en tien jaar bij de voorheen Brabantse Sleuteldagen betrokken zijn, staan samen met Han Minnaar en Kees Meijs de sleutelaars met hun technische kennis bij. Op de tweede sleuteldag van 25 september j.l. hadden zich drie sleutelaars aangemeld, bij de lichtblauwe Kever van Patrick Burgers werd deze dag onderhoud aan het remsysteem gepleegd. Tijdens de sleuteldagen zijn bij autobedrijf Minnaar de meest gangbare onderdelen voor regulier onderhoud verkrijgbaar, er kunnen allerlei soorten reparatie uitgevoerd worden behalve las- en spuitwerk.

Alle soorten Volkswagens met een luchtgekoelde boxermotor zijn welkom o.a. Kever, Kever Cabriolet, Karmann Ghia, Kübel, Buggy, Trike, 411, 412 en de Transporter T1 en T2 bus. De eerstvolgende sleuteldag is op 30 oktober van 9.00 tot 16.00 uur.

De kever van Volkswagen was na de oorlog erg populair. Het was een wagen voor de mensen met een kleine beurs. Hij is vanaf 1938 door Duitsland ontwikkeld. De productie stopte daar in 1978 en werd later in Mexico voortgezet. Daar kwam in 2004 de laatste kever van de lopende band. Het is de bekendste Volkswagen en er zijn er ruim twintig miljoen van geproduceerd.

De kever heeft een luchtgekoelde viercilinder boxermotor, welke achterin de wagen zit.

Uit :Wikipedia

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze