Afbeelding

Lezersactie: Zestien met Pit

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE - Eigenlijk schrijf ik al zolang ik me kan herinneren. Op de basisschool begon ik al eens aan een ‘echt’ boek en opstellen schrijven was voor mij een feest. Het lag voor de hand dat ik met dat schrijven wel iets zou gaan doen, hoewel ik dat als kind nog niet zo had bedacht. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat ik ooit een ‘echte’ schrijfster zou worden. Ik wist wel dat ik ook affiniteit had met kinderen, dus was de keuze voor de pedagogische academie een logische. Maar toch lag daar niet mijn ambitie, ik stopte met die studie. Toen ik kinderen kreeg, begon ik aan een kinderboek. Het balletje ging rollen en mijn eerste boek werd gepubliceerd. Ik gaf intussen les op Bezoekerscentrum Slabroek en voelde me als een vis in het water, omringd door kinderen naast mijn schrijfgebeuren.

In de jaren die volgden schreef ik twintig kinderboeken. Daarnaast run ik mijn tekstbureau; zakelijk schrijven op allerlei gebied. Mijn eigen tijd indelen in combinatie met onze vier kinderen was voor mij ideaal. Met de trein of auto het land door naar afspraken of scholenbezoeken, soms met overnachtingen als ik meerdere dagen op een school werd verwacht; het hield me lekker bezig.
En nu? Nog steeds schrijf ik, en nog altijd met net zoveel plezier. De laatste jaren ook voor De MooiBernhezeKrant, en op www.babbelkrabbels.nl blog ik over alles wat me bezighoudt.

Zestien met Pit
Intussen begon het te kriebelen in de drang naar iets nieuws. En zo ontstond een compleet ánder boek. Geen kinderboek, maar een roman voor jong en oud. Dat komt door de twee verhaallijnen die zich afspelen in twee verschillende tijden. ‘Zestien met Pit’ in het kort: de zestienjarige Pit gaat voor een schoolfeest online op zoek naar een date en is samen met haar vriendin druk met alle voorbereidingen. Tegelijkertijd ontspint zich de tweede verhaallijn, over een jongere in de jaren zeventig. Gaandeweg raken de twee verhaallijnen elkaar, maar waar, hoe en waarom…? Tja, dat plot, dat mag je zelf ontdekken.

Bijzonder
Dit boek is in meerdere opzichten voor mij bijzonder. Want waar al mijn boeken zijn gepubliceerd bij reguliere uitgeverijen, heb ik alles rondom dit boek zelf gedaan: schrijven, eindredactie, ontwerpen van boek en cover én publiceren. Ik ben heel benieuwd hoe het ontvangen wordt.

Hebben? 
‘Zestien met Pit’ is voor € 15,95 te bestellen op www.boekenbestellen.nl. Graag een persoonlijke boodschap erin? Mail naar info@anitavandenbogaart.nl en haal je exemplaar gewoon bij mij thuis in Nistelrode op. Tot snel!

Anita van den Bogaart

Lezeractie: Anita geeft samen met Bernheze Media twee boeken weg. Wil jij graag een boek winnen? Stuur dan voor maandag 14 juni 12.00 uur een mail naar info@demooibernhezekrant.nl en wie weet wordt jij de winnaar van het boek  ‘Zestien met Pit’. 

Afbeelding