Afbeelding

Reisverslag bewoners Heart Care

Ondernemend Bernheze

HEESCH/HEESWIJK-DINTHER - Deze keer staat niet een land centraal maar een groep klanten. Al sinds 2013 mag ik voor een groep van acht personen met een verstandelijke beperking en drie begeleiders hun zomervakantie regelen. Deze groep valt onder supervisie van Heart Care en was tot afgelopen jaar gevestigd op de Buitenpas in Heesch. December 2020 zijn ze verhuisd naar Oss.

Ik weet nog heel goed dat Carolien samen met een paar bewoners mijn reisbureau binnenkwam. Heel trots vertelde ze dat ze genoeg geld hadden gespaard om naar Disneyland Parijs te gaan en of ik dat voor ze kon regelen. Dat was hun eerste vakantie als groep. Hierna heb ik ieder jaar een mooie reis voor ze mogen regelen, onder andere naar Turkije, Gran Canaria, Mallorca, Bulgarije en Disneyland Parijs. In Zuid Frankrijk hebben ze gekampeerd op het terrein van de ouders van een van hen.

Kernwoorden voor deze groep in de leeftijd van 28 tot 46 jaar zijn: lekker eten, gezelligheid, niks moet alles mag, mooi weer en leuke activiteiten ondernemen. Daarom gaan ze graag en vaak naar een luxe all inclusieve hotel zodat het met het eten en drinken wel goed zit. De groep gaat altijd wel op jeepsafari of ze gaan raften. In Gran Canaria hebben ze zelfs een proefduik gemaakt in het zwembad van het hotel. Hoe gaaf is dat? Plezier maken staat centraal voor deze groep en het is dan ook heel mooi om te zien dat tijdens goedgeregelde vakanties de structuur ineens wel losgelaten kan worden en de bewoners daar heel goed mee om gaan. Tijdens de bewonersvergadering mag iedereen zijn wensen qua bestemming aangeven en samen kiezen ze dan waar de reis naar toe gaat, hier sparen ze ook samen voor. Helaas was er door corona geen buitenlandvakantie afgelopen jaar en ook deze zomer niet. De bewoners kijken nu al uit naar 2022. Ik ben benieuwd waar de reis dan naar toe gaat.

Ook zin in vakantie? Neem dan contact op met mij.
Bel of mail met Annemarie van Erp, uw persoonlijk reisadviseur! 06-44404705 of annemarievanerp@thetravelclub.nl
www.thetravelclub.nl/annemarievanerp

Positief nieuws na de persconferentie: De wereld gaat beetje bij beetje weer open, we mogen weer gaan reizen!

Afbeelding
Afbeelding