Van Mook, de Echte Bakkers
Van Mook, de Echte Bakkers

Van Mook, de echte bakker scoort 5 sterren met oliebollen

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE – Van Mook, De Echte Bakker heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De oliebollen van Van Mook werden door de onafhankelijke vakjury als “uitmuntend” beoordeeld en kregen de maximale 5 sterren. 

Vakmanschap
Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. De oliebollen worden maar een korte tijd van het jaar gebakken en dat is dus geen dagelijkse routine. Ieder jaar in november gaan de bakkers van Van Mook weer aan de slag met oliebollenbeslag, krenten en rozijnen om dit product perfect te maken. De toekenning van de 5 sterren laat zien dat het ook dit jaar meer dan goed gelukt is. 

Precisiewerk
Het bakken van oliebollen is een precisiewerkje. De krenten en rozijnen moeten op de juiste temperatuur zijn en precies lang genoeg wellen. In het beslag geeft de bakker zijn eigen signatuur mee aan de oliebollen door toevoeging van stukjes appel. Hierdoor krijgen de oliebollen de unieke smaak die alleen bij Van Mook te krijgen is.

De keurmeesters hebben de oliebollen beoordeeld op kleur, vorm en smaak en ook hebben ze gekeken of de bollen niet te vet zijn. Op basis van de cijfers zijn de vijf sterren dik verdiend. 

Specialiteiten verbeteren
Van Mook, de echte bakker is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra keuringen van seizoen producten. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de oliebollen, te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen. 

De oliebollen zijn op zaterdag verkrijgbaar in onze winkels, van maandag 27 tot en met 31 december bakken we dagelijks verse oliebollen.