Buitengewoon Brabant
Buitengewoon Brabant Foto: Marcel van der Steen

Buitengewoon Brabant: een (on)bekend pareltje in De Maashorst

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE – Misschien weten nog niet zoveel mensen wat Buitengewoon Brabant is, maar de voormalige naam van deze spiksplinternieuwe groepsaccommodatie zal bij menigeen wel een belletje doen rinkelen. Wat ruim 35 jaar geleden opgericht werd door opa Toon Verstegen als Kampeerboerderij De Vrije Lust, zet kleinzoon Mark van den Akker nu voort onder de naam Buitengewoon Brabant. Na een grote verbouwing zal dit mooie onderkomen, waar familie- en vriendengroepen maar ook bedrijven gastvrij kunnen worden ontvangen, begin april geopend worden. 

Een unieke locatie waar families en vriendengroepen samen kunnen zijn. Waar gasten tijd doorbrengen met mensen die dichtbij hen staan, om samen herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te creëren. Dat is in een notendop waar Mark en zijn moeder Jacqueline van Buitengewoon Brabant voor de volle 100 procent achter staan.

Hoe het was
Jacqueline: “In 1985 werd de toenmalige kampeerboerderij opgericht door mijn vader Toon. Eerst fungeerden de gebouwen als opslag voor tapijten op rol, Toon verkocht vanuit hier ook de tapijten. Op een gegeven moment is hij om gezondheidsredenen gestopt met de verkoop en opslag van de rollen tapijt en aangezien hij een zelfstandig ondernemer was, had hij dus geen recht op een uitkering. Vandaar dat hij de kampeerboerderij is begonnen.”

En die keuze heeft Toon beslist geen windeieren gelegd. De Vrije Lust was decennialang dé plek waar scholen, scouting en andere verenigingen enkele dagen heerlijk in de vrije natuur konden ontspannen en een hoop lol konden beleven met elkaar. In 1994 hebben Jacqueline en haar man Johnny alles overgenomen van Toon. “Er waren destijds twee grote slaapzalen, vier wc’s en vier douches. Door de jaren heen hebben er wat kleine verbouwingen plaatsgevonden maar is de kern hetzelfde gebleven. Nu wij de kampeerboerderij alweer 26 jaar gerund hebben is het tijd voor de volgende generatie”, legt Jacqueline uit.

Hoe het wordt
Mark, die dit jaar zijn HBO-opleiding heeft afgerond, had eigenlijk andere toekomstplannen maar omdat deze uiteindelijk niet doorgingen, speelde hij met de gedachten om de kampeerboerderij over te nemen en het dan wel compleet anders aan te gaan pakken. Mark: “Ik wilde graag een eigen bedrijf oprichten en thuis lagen goede kansen maar ik wilde echt opnieuw beginnen met een nieuwe naam en voor een andere doelgroep.”

Buitengewoon Brabant beschikt na de verbouwing over zes slaapkamers waarvan vier kamers voor zes personen geschikt zijn en twee kamers voor drie personen. Elke kamer heeft een aparte sanitaire ruimte met wc, wastafel en douche. Verder komt er een hele grote algemene ruimte met een flinke zithoek, tv, eettafel, keuken en een overkapping met loungehoek en een gezellig zitje op het veld buiten. Tenslotte zijn de speeltoestellen voorzien van een nieuw likje verf en is het aantal parkeerplaatsen maar liefst verdubbeld!

Mark: “Het coronavirus heeft ons allen laten merken hoe belangrijk samenzijn is. Het geeft mij een goed gevoel de schakel te mogen zijn die ervoor zorgt dat de groepen hier gezellig samen kunnen zijn en kennis kunnen maken met het prachtige Oergebied.”

Buitengewoon Brabant: landelijk en vrij, maar tóch dichtbij!

Als inzetje
Buitengewoon Brabant opent haar deuren in het paasweekend en is dan het hele jaar geopend voor familie- en vriendengroepen. Ook zakenmensen zijn van harte welkom bij deze unieke en moderne groepsaccommodatie. Buitengewoon Brabant is dan ook hét adres voor vergaderingen, teambuilding, teamuitjes en workshops!

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 15 minuten geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze