Zonnebloem Nistelrode blijft actief in de coronaperiode
Zonnebloem Nistelrode blijft actief in de coronaperiode

Zonnebloem Nistelrode blijft actief in de coronaperiode

Nistelrode

NISTELRODE - In deze coronatijd wil Zonnebloem Nistelrode graag dat de gasten actief blijven. Onlangs hebben de Zonnebloemgasten zich weer gebogen over een interessante quiz.

Met de opdrachten gingen de gasten terug in de tijd met:
* een muziek- en tv-kwis
* herkennen van tv-programma’s
* herkennen van liedjes van toen
* het lied ‘het Dorp’ (van Wim Sonneveld) en het Nisserois volkslied 'tussen Donzel en Menzel'.

Zeventien van de vijfentwintig gasten vulden deze quiz foutloos in. Het Nisserois volkslied werd door alle deelnemers goed ingevuld. De winnaar, na loting, van de quiz was: mevrouw Pieta Langens. Zij heeft een presentje ontvangen. 

In de tussentijd hebben veel gasten en vrijwilligers genoten van een frietje en een ijsje bij de Eeterij. 

Gelijktijdig met het aanbieden van de quiz werd een oproep gedaan gedichten in te sturen, om een herinnering over te houden aan deze coronatijd. Daar is massaal op gereageerd. De activiteitencommissie heeft er de handen vol aan, om het aanbod te verwerken.

Er staat al weer een volgende activiteit op stapel: De gasten gaan zich buigen over rebussen, kruiswoordpuzzels, zoekplaatjes etc.

Bovendien heeft een vrijwilliger een oproep gedaan om lekkere recepten aan te leveren. Recepten, waar je gezin, familie en vrienden zo van genoten hebben. Van die recepten wordt een Zonnebloemkookboekje gemaakt, De bedoeling is dat deze recepten ons herinneren aan heerlijke maaltijden van vroeger of met de familie of vrienden

Het bruist bij de Zonnebloem!