Onnodige nederlaag Prinses Irene
Onnodige nederlaag Prinses Irene Foto: Teun Bevers

Nistelrode

NISTELRODE - In Best verloor Prinses Irene, onder de uitstekende leiding g van De Vaan,  totaal onnodig met 3-1 van Best Vooruit. Maar liefst drie keer stond het aluminium succes van Prinses Irene in de weg. Vooral in de 1e helft was Prinses Irene oppermachtig, maar wist na een 1-0 voorsprong enkele 100% kansen niet te verzilveren. Zo waren het Bestenaren die tegen de verhouding g in met 2-1 gingen rusten. De 2-1 was een doelpunt zoals je ze maar zelden ziet op de (ook internationale) velden. Ronald Koeman heeft heel wat vrije  trappen prachtig binnen geschoten, maar zoals zijn zoon Tim dat zondagmiddag deed, zal vader Koeman niet vaak gedaan hebben. Vanaf een meter of 30 schoot hij met zijn linker(!) de bal magistraal stijf in het kruis. Best Vooruit kreeg in de hele wedstrijd  4 kansen. Drie keer was het raak en  was dus veel effectiever dan de mannen van ‘Van TIlburg Mode & Sport’. Bijlhout scoorde in de 2e helft de 3-1

Van Vught ongrijpbaar
Prinses Irene startte met bijna  dezelfde basisopstelling als vorige week. De voor één wedstrijd geschorste doelman Stef van Venrooij, werd vervangen door Ezra Wouden die zich prima kweet van zijn taak en vedel rust uitstraalde. Prinses Irene begon voortvarend en het was uitblinker Martijn van Vught, hij was in de 1e helft ongrijpbaar, die in de 1e minuut al op de paal schoot. Na een mooie aanval in de 4e minuut, kon doelman Witjes een voorzet niet vasthouden en kon Van Vught de opspringende bal technisch perfect binnen werken. Prinses Irene kreeg nog verschillende mogelijkheden onder andere via Tim v.d. Brand en Tim v.d. Heijden, maar liet zich te ver terugdrukken. Net als vorige week was het weer een klutsbal die er voor zorgde dat Best Vooruit kon scoren. Je zou hopen dat men in dit soort situatie wat feller de ballen wegtrapt en niet steeds alles voetballend wil oplossen. De bal kwam nu in de 26e minuut voor de voeten van Van de Wiel, die de klutsbal aannam en Wouden kansloos liet. Twee m minuten later stond  de wedstrijd helemaal op zijn kop, na de eerde gememoreerde wereldgoal van Koeman. Prinses Irene trok na dat doelpunt het initiatief naar zich toe. In de 30e minuut  gaf de sterk spelende Tim van der Heijden een mooie voorzet op Van Vught. Die dook met een man in zijn nek vrij op voor Witjes, die zijn fout bij het eerste doelpunt goed maakte door knap te redden. Vlak voor het rustsignaal redde de doelman weer goed, toen Van Erp de bal van dichtbij inschoot.

Op de paal
In de 2e helft zagen we dat Best Vooruit meer het initiatief had dan Prinses Irene, maar echt gevaar stichtte de ploeg van Van Wanrooij amper. Al was de talentvolle Bijlhout, die prima bewaakt werd door leeftijdsgenoot Jerin v.d. Rakt,  gevaarlijk met een schot dat Wouden niet kon verontrusten. Prinses Irene  was veel gevaarlijker. Zo gaf Wibe van Rooij een voorzet op Mark v.d. Brand, die de bal voor het intikken leek te hebben. Het mag gezegd worden dat de wijze waarop aanvoerder De Koning redde meesterlijk was. In de 58e minuut pakte Tim v.d. Brand een voorzet ineens op de pantoffel. Het geluk was duidelijk niet aan Nistelrodese kant deze zondag, want de bal verdween achter de kansloze Witjes op de paal. In de 72 minuut stond het 3-1. Een diepe bal werd niet goed ingeschat en Bijlhout kon de bal eenvoudig binnen schieten. Kort daarvoor had Best Vooruit nog een kans via een vrije trap van Koeman, maar Wouden redde degelijk.  Meteen na de 3-1 kwam de bal in de zestien op de hand van een Best Vooruit  verdediger, maar De Vaan vond het niet voldoende voor een pingel.  Prinses Irene  drong nog wel aan, maar het bleef bij een schot op de lat in de slotfase van Teun van Schadewijk. Zo leed Prinses Irene een totaal onnodige nederlaag. Op zich doet men het verdedigend best aardig, maar bij sommige verdedigende acties  is men niet altijd rücksichtslos genoeg en soms te naïef

Opstelling Prinses Irene: Ezra Wouden, Koen Pittens, Hein Langens, Gijs van Erp, Jerin v.d. Rakt , Robbert Rovers (83e Wout Soetekouw), Teun van Schadewijk, Tim v.d. Heijden, Tim v.d. Brand (75e Jeroen Bekkers), Martijn v. Vught, Wibe van Rooij

Vitaliteit 2 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Welzijn & Maatschappij 21 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Sport 22 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode