Afbeelding
ALETTEFOTOGRAFIE

Lokaal: leefbare kernen in Bernheze: Samenwerking staat centraal!

Natuur & Dieren

De gemeente Bernheze bestaat uit vijf prachtige kernen, ieder met een eigen identiteit. Lokaal zet zich in voor een optimale leefbaarheid in alle dorpen van de gemeente Bernheze. Wonen is belangrijk, maar leefbaarheid gaat verder dan stenen stapelen. Het creëren van dynamische, sociale en duurzame gemeenschappen waar iedereen zich thuis voelt, is essentieel. Daarbij is optimale toegankelijkheid van essentiële voorzieningen voor alle inwoners een prioriteit.

Lokaal gelooft in de kracht van samenwerken. De gemeente faciliteert en stimuleert initiatieven vanuit de samenleving, met participatie van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Dit vraagt om een andere houding van de overheid, gericht op ondersteuning en verbinding. Maar leefbaarheid is ook een gedeelde verantwoordelijkheid. Samenwerking tussen alle betrokkenen is cruciaal om de kernen van Bernheze nog prettiger te maken om te wonen, te werken en te leven.

De kracht van de kernen wordt versterkt door intergemeentelijke samenwerking. Openstaan voor elkaars ontwikkelingen en meedenken over bredere belangen bevordert saamhorigheid, betrokkenheid en begrip. Leefbaarheid betekent in elk dorp iets anders en vraagt soms om ongelijke behandeling door de gemeente om gelijke kansen te creëren.

Lokaal wil de stem van de inwoners vertegenwoordigen. Input van inwoners is cruciaal om de leefbaarheid in de kernen te bevorderen. Kom in contact met raads- en/of burgerleden van Lokaal; zij staan klaar om u te helpen!

Archel Kerkhof, burgerlid Lokaal

Afbeelding
Sport 8 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 20 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 23 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum