Afbeelding

Geslaagde meerdaagse reis KBO’s HDL

Natuur & Dieren

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - Voor de samenwerkende KBO-afdelingen van Heeswijk, Dinther en Loosbroek waren er vanwege corona in 2020 en 2021 geen meerdaagse reizen. Dat werd erg gemist, maar 16 mei was het gelukkig weer zover. Mede dankzij het mooie weer werd de 5-daagse busreis een groot succes. Het Teutoburgerwoud in Duitsland was de bestemming. 46 leden uit HDL genoten relaxed van een attractief programma. Maandag in alle vroegte vertrok de bus richting Limburg voor een tussenstop. Daarna naar de prachtige stad Paderborn, nog voordat het Waldhotel Bärenstein in Horn-Bad Meinberg wordt aangedaan. Paderborn heeft een mooie dom en 200 bronnen voor het begin van de kortste rivier in Duitsland, de Pader.

De tweede dag werden de indrukwekkende Externsteine bezocht, het Hermannsdenkmal en het stadje Bad Salzuflen. Dag drie was voor Winden en een boottocht op de Wezer. Donderdag stond Hameln op het programma. Evenals in Paderborn waren ook hier twee gidsen voor de rondleiding. In het rijkelijk versierde Hameln draait het nog steeds om de rattenvanger en het sprookje van de gebroeders Grimm. Deze streek is ook bekend van het glasblazen, in de Pulverturm werd een instructie gegeven. 

Vrijdag, op de terugreis, werd de stad Soest (in Duitsland) aangedaan. Het afsluitende diner was in De Pastorie, in Zeeland. Bovenal was het gezellig met het gezelschap. Er is veel gelachen, maar natuurlijk was er ook ruimte voor serieuze gesprekken. De dagen werden afgesloten met bridgen, boerenbridge, keezen, rikken of gewoon buurten. De reiscommissie, Brabant Expres en de reisleider/chauffeur John hadden het perfect voor elkaar. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar de reis in mei van 2023. Naar verluidt wordt dan Engeland het reisdoel.