Afbeelding

Basisschool Op Weg op ontdekkingstocht bij Cultuurkapel Vorstenbosch

Kunst & Cultuur

VORSTENBOSCH - Alle leerlingen van basisschool Op Weg brachten vorige week week een bezoek aan de tentoonstelling ‘Ruigoord bezoekt Vorstenbosch’ in Cultuurkapel Vorstenbosch. Op een speelse manier ontdekten de kinderen met een speurtocht de schilderijen, kunstvormen en creativiteit in de werken van de professionele kunstenaars die op Ruigoord werken. 

“Kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst is belangrijk voor hun ontwikkeling. Het helpt de mentale gezondheid te verbeteren”, zegt professor Erik Scherder. “Het kijken naar kunst brengt veel teweeg in het brein. Je ziet dat hersengebieden die een rol spelen bij opwinding, actief worden als je naar kunst kijkt. Je fantasie wordt daardoor geprikkeld.”

Alle kinderen zorgden samen dat de code ‘kunst is toverkracht’ werd gekraakt. Masja Ottenheim, oud-leerling van Op Weg en Ruigoordse kunstenaar, gaf daarna via een videouitleg over de positieve effecten van werken aan kunst. 

De tentoonstelling, optredens en lezingen van Ruigoorders in de Cultuurkapel trokken op de zondagen in februari veel publiek. 

Kijk voor nieuwe exposities en lezingen op www.cultuurkapelvorstenbosch.nl.

Afbeelding
Sport 8 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 20 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 22 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum