Afbeelding

Open dag Heemschuur

Kunst & Cultuur

HEESCH - De Heemschuur opent zondag 25 februari van 13.00 tot 17.00 uur weer haar deuren voor het publiek. De Heemschuur is het verenigingsgebouw van Heemkundekring De Elf Rotten. .

Wat is er te zien?
Op de eerste verdieping tref je een prachtige collectie landbouwwerktuigen en ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals die van een rietdekker, een imker en een schoenmaker. Ook zij er spullen van een schooltje, een winkeltje en die van de dorpsdokter te bewonderen. Op de begane grond is een mooie poffer- en mutsencollectie, zijn er archeologische vondsten en in de lees- en studiezaal kunnen bezoekers gebruikmaken van de bibliotheek én tevens kunnen zij ook de zeer uitgebreide fotocollectie raadplegen. Uiteraard zijn ook de uitgaven van de Heemkundekring te koop. Rond de Heemschuur kan de prachtige tuin bekeken worden en zijn objecten te bewonderen, zoals een originele manege of rosmolen.

Foto’s
De heemkundekring heeft een actieve fotowerkgroep, die bezig is met het verzamelen van beeldmateriaal van Heesch ten behoeve van de beeldbank van de heemkundekring. De foto’s worden gescand en beschreven en vervolgens opgenomen in de database die te raadplegen is via www.de-elf-rotten.nl. De fotowerkgroep is op dit moment op zoek naar foto’s van gezinnen en families, huizen, boerderijen, kermis en carnaval. Ben jij in het bezit van foto’s met deze of andere onderwerpen? Neem dan contact op met de heemkundekring. 

Heemtuin
Bij de Heemschuur ligt een mooie tuin met inheemse bloemen, planten en struiken. De heemkundekring is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn de heemtuin te onderhouden. Interesse? Je hulp is van harte welkom.

Openstelling
De Heemschuur is iedere laatste zondag van de maand opengesteld voor publiek, behalve 31 maart (Pasen). In juli, augustus en december is de Heemschuur gesloten. Buiten de vaste openingstijden zijn tegen betaling groepsbezoeken mogelijk. Meer informatie: www.de-elf-rotten.nl, 06-10463762 of secretariaat@de-elf-rotten.nl.

Afbeelding
Sport 8 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 20 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 23 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum