Afbeelding

Krullendonker van het jaar 2024

Kunst & Cultuur

HEESCH/KRULLENDONK – Krullendonker van het jaar 2024; Monique van den Hurk werd op carnavalsmaandag om 12.00 uur precies verrast door de OPA’S, de oud-Prinsen en Adjudanten van Krullendonk. Monique liet de stroom aan mooie woorden, onder toeziend oog van haar man Jos en zonen Stef, Stijn en Nick met hun partners, over zich heen komen. Een oorkonde, het mooie beeldje, de sjaal en een bos bloemen, samen met de titel ‘Krullendonker van het Jaar 2024’.

DNA
Organiseren en besturen zit bij Monique in het dna. Je kunt beter vragen waar ze allemaal niet in het bestuur zit of heeft gezeten. Van pr-vertegenwoordigster van werkgroep ZLTO tot bestuurslid van stichting Aangenaam Heesch. En van oudervertegenwoordiger van basisschool De Toermalijn (nu: Eikenwijs) tot bestuurslid bij het Groot Heesch Diner. Veel Heeschenaren zullen haar vooral kennen als voorzitter van de pronkzitting De Rooie Tèsneuzik, waar ook twee van haar zonen actief zijn. Ze heeft dus gelukkig ook haar ‘vrijwilligers-dna’ doorgegeven. De laatste aanwinst van Monique is een bestuursfunctie bij SCC De Pas waar ze in 2023 is toegetreden tot het bestuur.

Niet op de bank
Een zeer bezige bij dus, deze kersverse Krullendonker van het Jaar 2024. Die zit maar weinig op de bank, zou je denken. Maar naast al deze vrijwilligerstaken is Monique ook al jaren werkzaam bij de Rabobank. Naast haar reguliere werk als facilitair manager vervult ze daar ook nog op vrijwillige basis een ambassadeursfunctie voor de Rabo ClubSupport. Een jaarlijkse campagne waarmee vele clubs en verenigingen uit deze regio worden ondersteund met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren.

Krullendonkers
Om 12.00 uur kwam, onder de gezellige klanken van Prinselijke hofkapel De Dors(t)vlegels, het gezelschap binnen: met een drankje, een hapje en het geluid. Om 14.00 uur ging het gezelschap, nadat ze alles opgeruimd had, weer verder, Monique en haar familie achterlatend in volle tevredenheid en verbazing.

Krullendonk mag trots zijn op deze vrijwilliger!