Afbeelding

Boerenbruiloft wederom op tilt met Tilt!

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Terwijl ze hun grote liefde voor elkaar al maanden van de daken af hadden willen schreeuwen, waren Vanessa van Zutphen-Heesakkers en Bart Habraken gedwongen daar hun mondje over dicht te houden tot de eerste pronkzitting van Stichting Carnaval HDL die vrijdag 2 februari plaatsvond. Voor een volle zaal kroop het koppeltje toen stralend van geluk uit de hogehoed van de organiserende Ex-Prinsen en maakten zij bekend dat zij als Boerenbruiloftspaar 2024 maandag 12 februari om 15.00 uur in de onecht worden verbonden bij Stanserhorn in de hei. Iedereen is uitgenodigd om het feest van begin tot einde mee te maken.

Wederom heeft Stichting Carnaval HDL een aftelkalender uitgegeven. Een 11-daagse adventskalender inclusief een cadeautje tot het grote moment is aangebroken en het feest der feesten losbarst. Het nieuwbakken Boerenbruiloftspaar 2024 had zo haar eigen aftelkalender. Eentje die wel wat meer dagen telde dan die van Stichting Carnaval HDL. Een kalender die in gebruik ging vanaf het moment dat Vanessa gevraagd werd en zij aansluitend haar goede vriend Bart vroeg om tijdens carnaval voor een dag met haar in het huwelijksbootje te stappen. Iets waar hij volmondig ‘ja ik wil’ op zei. Met een tijdelijke doch tamelijk lange zwijgplicht in the pocket waren Vanessa en Bart onder aanvoering van de organiserende Ex-prinsen en met hulp van hun getuigen Harold en Nicole de afgelopen tijd in het diepste geheim doende met de voorbereidingen van hun onechte bruiloft. Een groot feest waar heel HDL voor uitgenodigd is. Een event met huwelijksvoltrekking, receptie, etentje en feestavond voor écht iedereen. 

Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) Rob de Backer heeft de eer om hen, verpakt in een persoonlijk praatje, om klokslag 15.00 uur, in de onecht te verbinden. Daarna barst het feest los. Iets wat voor Vanessa en Bart sowieso geen probleem is, want wát er des dorps of in de omgeving het hele jaar ook gebeurt, onder het motto ‘Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen’, zijn zij er doorgaans bij. Dat is in deze uiteraard ook zeer zeker het geval. Prachtig aangekleed en stralend van geluk gaan zij hun jawoord verkondigen en er, samen met hun ceremoniemeesters Maurice en Heidi met en voor iedereen een happening van maken waar nog lang over gesproken gaat worden. 

Een feestje voor grote mensen, maar ook kinderen worden in deze niet vergeten. Voor hen is iets lekkers verkrijgbaar en vertier is er binnen. Niemand hoeft bang te zijn voor een droge mond of knorrende maag, want aan alles is gedacht. Op en neer naar huis daarvoor hoeft niet, iedereen kan blijven eten. Na het onechte met ‘iedereen die wil familiediner’ gaat de Boerenbruiloft tijdens een denderende feestavond met Tilt op tilt. 

Wees allen welkom. De toegang is gratis.