Afbeelding

Porcus LII en Adjudant in Krullendonk

Kunst & Cultuur

Frenky Heurkens & Mark van Herpen

KRULLENDONK – Tijdens het 11-11 bal in ’t Tunneke vond de onthulling plaats van de nieuwe prins van Krullendonk voor carnavalsseizoen 2024. De nieuwe heersers over Krullendonk zijn: Frenky Heurkens (42) als Porcus LII en Mark van Herpen (40) als zijn Adjudant. 

Prins Porcus LII
Porcus LII is Frenky Heurkens en is geboren in 1980 in Reek als zoon van Willy en Joke Heurkens. In 2012 kwam er een verhuizing naar Heesch en trouwde hij met Sandra, waarmee hij twee zoons gekregen heeft; Jens (8) en Teun (6) die samen op Basisschool Eikenwijs zitten. Frenky is docent geweest op het Hooghuis in Heesch en daarna op het Udens College. Inmiddels werkt hij bij Stichting Filios Basisscholen. Naast lesgeven heeft Frenky ook zijn eigen bedrijf (Serious Outdoor Cooking) waar hij workshops ‘Koken op open vuur’ geeft en barbecues verkoopt.

Adjudant
Porcus LII staat er natuurlijk niet alleen voor, hij wordt bijgestaan door Mark van Herpen: geboren in 1983 als oudste zoon van Martien en Betsie van Herpen. Samen met Maartje heeft Mark drie kinderen; Jules (8), Diede (6) en Rienk (4). Alle drie zitten zij op basisschool de Eikenwijs. Mark werkt als Manager bij Odido en is regelmatig in Almere en Den Haag te vinden. Met zijn familieteam Van Herpen en Consorten hebben ze al een aantal keer de eerste prijs gewonnen in De Hisse Kwis.

Frenky en Mark kennen elkaar, doordat hun oudste zoons Jens en Jules beste vrienden zijn, bij elkaar in de klas zitten en samen bij Scouting Heesch, bij de Welpen zitten. Ze kijken enorm uit naar de komende carnaval, ze gaan er een spetterend feest van maken, hun motto voor het nieuwe seizoen Carnaval:

“Vier dees joar vooral mi zun alle een kei gezellig carnaval”

Foto’s en meer informatie over beide heren vind je op www.krullendonk.nl en op de Facebookpagina en Instagrampagina van Stichting Carnavalsviering Heesch.