Afbeelding

Loosbroek Draait Door: Verbinding

Kunst & Cultuur

LOOSBROEK -  Voor de achtste keer vindt vrijdag 22 september ‘Loosbroek draait Door’ - de inspiratieavond- plaats. Het thema voor is dit keer ‘Verbinding’. De avond wordt gepresenteerd door gespreksleidster Mieke Dobbelsteen. Zij ontvangt drie gasten die maatschappelijke- en levenservaringen willen delen met als leidraad het onderwerp. 

Verbinding is een uitdrukking die je weer veel tegenkomt. We hebben er meer dan ooit behoefte aan, maar het lijkt niet eenvoudig. Veel mensen hebben een druk leven; werk, reizen, gezin en sociale media. Hoe leef je makkelijk en met elkaar in plaats van naast elkaar? De vraag is: ‘Hoe zorg je voor meer maatschappelijke samenwerking?’

Blijkbaar is het moeilijk om goed te omschrijven wat verbinding precies is. Met wie we het ervaren en wanneer en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we er meer van krijgen, óf dat de verbinding steviger wordt. Terwijl we dit toch zo hard nodig hebben...
Verbinding is een basisbehoefte voor ons als mensen. Om ergens bij te horen, dat groter is dan wijzelf, dat inspireert ons, en geeft ons een reden van bestaan. Voor verbinding hebben we een bepaalde gemeenschappelijkheid nodig, maar wat die gemeenschappelijkheid is, kan steeds verschillen. Soms moet je je eigen wereldbeeld opzijzetten. Er zijn drie gasten die hier samen met de gespreksleider over gaan praten vanuit van hun kijk op het dagelijks leven en in hun werk.

Vrijdag 22 september van 20.30 tot 22.00 uur in de parochiekerk van Loosbroek met aansluitend een informeel samenzijn met een hapje, drankje en napraten.

Het programma is als volgt:
Welkom vanaf 20.00 uur met koffie/thee en je kunt genieten van een culturele bezichtiging van Fotoclub Bernheze over verbinding.
Om 20.30 uur opening met zang; hierna start het gesprek aan tafel.
Om 21.10 uur is er een korte pauze en na de pauze wordt er nog ongeveer een half uurtje doorgepraat.

Opening en afsluiting met zang van Helma en Maria van den Braak en daarna is er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje, het drankje is tegen betaling.

De organisatie mag ondertussen zeggen dat dit een succesformule is met ieder jaar een ander thema.