Afbeelding

Pleinfeest Heeswijk-Dinther

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER – Elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten, gezellig bij buurten en een drankje drinken, maar ook diverse informatie stands, demonstraties, sport clinics, talloze kinderactiviteiten en muziek vanuit de speciaal voor de gelegenheid opgezette kiosk. Het zijn de ingrediënten van het Pleinfeest in Heeswijk-Dinther dat zondag 17 september vanaf 14.00 uur plaatsvindt. Vermaak voor jong en oud met gratis toegang.

Onder de vlag van Actief Burgerschap uit Heeswijk-Dinther wordt door de werkgroep Activiteiten Plein 1969 wederom uitgepakt met een Pleinfeest voor het hele dorp. Terwijl het festijn om 14.00 uur voor iedereen losbarst, begint het feitelijk al iets eerder bij zorginstelling Laverhof want het Sint-Willebrordusgilde uit Heeswijk gaat daarheen om te vendelen waarna zij bewoners uitnodigt aan te sluiten om in optocht met hen naar Plein ’69 te gaan. Zodoende hoopt de organisatie ook de verbinding te leggen met deze doelgroep en hen aan te moedigen om erbij te zijn en een en ander mee te maken. 

“Bij aankomst op Plein ’69 is er een gildegroet en een kort welkomstwoord”, vertelt Teun Pepers namens de werkgroep die een en ander organiseert. Genoemde is ook voorzitter van Jong Nederland die geheel in clubstijl een uitdagende stormbaan maakt voor alle jeugd. Ook zorgt zij voor een ‘sloopauto’ waarop getekend en geschilderd mag worden. De jeugd kan zich laten schminken en deelnemen aan een sportclinic van korfbalvereniging Altior, vendelzwaaien met het Sint-Willebrordusgilde of voetballen met Theo Lucius. Ook de bibliotheek is er met de Voorleesjurk. Het op de basisschool gekregen bonnetje kan vandaag dankzij Halte 5 verzilverd worden voor een gratis ijsje en volwassenen worden door Supermarkt Plus getrakteerd op een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Zoals eerder vermeld is er ook een aantal stands waarbij lokale organisaties zich presenteren. “Actief Burgerschap laat zich horen en zien met wat zij doet en waar zij voor staat. Er is gemeentelijke informatie over de Traverse en de plannen die er zijn voor vergroening her en der. Het IVN, maar ook de Laverhof, de lokale Bernhezer Energie Coöperatie (BECO), het Lichtpunt, OMS welzijn en Stichting Samen Sterk, informeren en adviseren iedereen over wie zij zijn en wat zij doen.
Stichting Samen Sterk zorgt dat de CarryCab en duofietsen er zijn waarmee een pendeldienst naar de Laverhof is geregeld”, somt Teun op. Ook de brandweer is present. Zij verzorgt demonstraties en wie overweegt aan te sluiten kan ter plekke al een beetje kennismaken en zich laten voorlichten.

Tot slot wordt speciaal voor de gelegenheid door een groep vrijwilligers de kiosk weer opgebouwd. Van hieruit klinken de vrolijke noten van de band Dreamfield, de HD Bigband, de slagwerkgroep van muziekvereniging Servaes en de band Tape. De verdere muzikale omlijsting is in handen van DJ Luuk. 

Het hele gebeuren kan met recht weggezet worden als een feest van verbinding. Helpende handjes zijn nog altijd welkom om zich te melden. Zie ook Facebook: Plein 1969 HaDee.