Esther van Helvoort, Martine de Groene, Noortje Krol,Yvette de Mol en Dieuwke van Boxtel
Esther van Helvoort, Martine de Groene, Noortje Krol,Yvette de Mol en Dieuwke van Boxtel

Eerste Avond4daagse van Heeswijk-Dinther

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER – “Het worden vier feestelijke dagen en écht een evenement voor het hele dorp.” Dat belooft de organisatie van de eerste Avond4daagse in Heeswijk-Dinther. Het splinternieuwe wandelfestijn met diverse afstanden dat door de mooie plaatselijke omgeving voert, is met een drie kilometer lange route ook rolstoel-, wandelwagen-en buggyvriendelijk en wordt van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni gehouden. De laatste dag wordt iedereen feestelijk binnengehaald op Plein ’69. Er wordt nog gezocht naar helpende handjes op diverse fronten en er kan al online ingeschreven worden.

Esther van Helvoort, Noortje Krol, Dieuwke van Boxtel, Yvette de Mol en Martine de Groene uit Heeswijk-Dinther zijn bezig de puntjes op de i te zetten met alle voorbereidingen voor een gloednieuw wandelfeest in HDL. Zij hopen velen in beweging te krijgen met de eerste editie van de Avond4daagse want: “Dat is er nog niet in HDL en dat zien wij als een gemis. Het is namelijk een perfecte activiteit voor betrokkenheid tussen jong en oud. Je kunt eraan meedoen met de buurt, je vrienden, met het gezin, met je opa en oma. Alle leeftijden kunnen hier samen en door elkaar aan meedoen”, zegt de organisatie enthousiast.

Om daarvoor te zorgen is er een rolstoel-, kinderwagen- en buggyvriendelijke route van drie kilometer over verharde ondergrond. “Speciaal voor de allerjongste deelnemers pijlen we deze route uit. Dan kunnen de kinderen zelf kijken waar ze heen moeten”, vertellen de dames. Ook is er een tocht van vijf kilometer en een afstand van tien kilometer uitgezet door de mooie omgeving. Deze kunnen genavigeerd worden via mobiele telefoon of door vooraf te downloaden en printen. Er is niet teruggevallen op bestaande routes, maar er zijn drie nieuwe wandeltochten gemaakt die langs vele bekende mooie plekjes voeren. 

Dinsdag 30 en woensdag 31 mei is de start bij voetbalvereniging Avesteyn en donderdag 1 en vrijdag 2 juni bij VV Heeswijk. De starttijd van de tien kilometer lange route is van 17.30 tot 18.00 uur. De wandelaars voor de drie en vijf kilometer kunnen van 18.00 tot 18.30 uur hun meters gaan maken. De eerste dag wordt om 18.00 uur afgetrapt met een warming-up van Martje de Mol en de laatste dag neemt Emiel Caspers op dat tijdstip de honneurs waar. Het event wordt besloten met een slotevent op Plein ’69. Iedereen die het vier dagen vol gehouden heeft, krijgt daar een medaille en een bloem uitgereikt. Ook is er muziek, de brandweer, een snoepkraam en veel gezelligheid. 

De dames hebben veel tijd en moeite gestoken om het wandelfestijn met een bons op de kaart te zetten. Er is al hard op de tamtam geslagen en contact geweest met plaatselijke scholen, verenigingen en organisaties met een oproep om mee te lopen. Ook wordt gezocht naar helpende handjes bij de start, finish, pauzeplekken en als verkeersregelaar. Deelname kost € 7,50 per persoon bij voorinschrijving tot 22 mei en is inclusief ranja, iets lekkers op de pauzepost en medaille. Bij aanvang kost de deelname € 9,- per persoon. Meehelpen, informatie en/of inschrijven kan via www.stichting-ranja.nl/avond4daagse

Tekst: Wendy van Lijssel
Foto: Edwin Hendriks