Afbeelding

Open Pleinfeest 2022

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Werkgroep Activiteiten Plein 1969 van Actief Burgerschap organiseert voor de derde keer het Open Pleinfeest met verschillende activiteiten. Mooie optredens van plaatselijk talent, kinderactiviteiten, een interessante informatiemarkt, met muziek en optreden van het Gilde bij Laverhof en op het Plein. Een programma op zondag 25 september van 13.00 tot 22.00 uur. 

Plein 1969 is weer het middelpunt van festiviteiten met de fraaie Kiosk van Actief Burgerschap waarin allerlei optredens plaatsvinden. “Een programma voor jong en oud, we doen er alles aan om het een hele gave dag te laten worden”, zeggen Lisa en Tessa van Zutphen. Beiden zijn actief in de werkgroep samen met Rita van Beek vanuit de ondernemers en Esther Brugmans en Monique Verkuijlen die als ‘aanwonende’ ondernemers van het plein alles mee organiseren. Ook Christ Dekker, Jan van den Broek, Jo van Hemmen, Peer Verkuijlen en Toon van Vught zijn de medeorganisatoren van het hele evenement.

Dankzij de medewerking van veel lokale verenigingen en organisaties, financiële steun van lokale ondernemers en een bijdrage van Actief Burgerschap kan iedereen zich tot 22.00 uur muzikaal, actief en informatief gaan vermaken. Om 14.00 uur start zowel een informatiemarkt als ook het kindervertier. Tijdens de markt zijn er allerlei stands met informatie over zaken die spelen in het dorp en de gemeente. Het Oranjecomité en jongerensoos I-Meet zetten samen de schouders onder het kinderprogramma. Ook de senioren komen volop aan bod met inzet van Stichting Samen Sterk.

Jongerensoos I-Meet en het Oranjecomité voor de kinderen
Op een deel van het Plein kunnen de kinderen uitgebreid aan de gang. Spelen, knutselen, een groot springkussen. “Door de goede samenwerking van het Oranjecomité met Jongerensoos I-Meet is dat in goede handen”, zegt Wouter Verhagen van het Oranjecomité. Alle kinderen van de basisscholen en de kinderopvang hebben een bonnetje gekregen voor een gratis ijsje, verkrijgbaar en gesponsord door Halte5.

Supermarkt PLUS pakt uit
Alle bezoekers kunnen bij Supermarkt PLUS terecht voor een gratis kopje koffie, geschonken door deze nieuwe supermarkt, met ook wat lekkers. Voor de kinderen is er ook een leuke traktatie. Eveneens zal er een PLUSbus zijn met gratis Fairtrade drankjes, ijsthee en chocolademelk.         

Werkgroep Dementievriendelijk Bernheze
De werkgroep is ook tijdens het Open Pleinfeest aanwezig met informatie. Er is vooral aandacht voor initiatieven in Heeswijk-Dinther die samen met Samen Sterk, de KBO’s, IVN en Laverhof zijn opgezet zoals de Ontmoetingstuin bij Servaes, de Huiskamer bij Ons Thuis samen met KBO Heeswijk, duofietsen en CarryCab, groen in het dorp met IVN, de Dementheek en het inzetten van Herinneringskoffers.         

Lokale energie coöperatie BECO
In het kader van duurzaamheid is BECO op het Open Pleinfeest aanwezig. BECO (Bernhezer Energie Coöperatie) is een lokaal initiatief van betrokken inwoners die zich inzetten voor betaalbare, eigen en duurzame energie in Bernheze. Naast het lokaal opwekken van groene energie, adviseert BECO onder andere over energiebesparing en is BECO actief binnen diverse duurzame energieprojecten.         

Terras Halte5 – Naast – De Bar
Voor de nodige ondersteuning draagt Halte5 bij. Niet alleen met gratis ijsjes voor kinderen, maar direct aan het plein gelegen zorgen ze mee voor licht, geluid en muziek. Een terras in de open lucht voor de ontmoeting.         

Stichting Actief Burgerschap HD
De werkgroep Activiteiten Plein 1969 organiseert het Open Pleinfeest 2022. Binnen Actief Burgerschap zijn meerdere werkgroep actief. De bedoeling is dat Actief Burgerschap samen met inwoners werkt aan een goed woon- en leefklimaat in Heeswijk-Dinther. Daarbij spelen veel thema’s een belangrijke rol. Dat gaat over goede ontmoetingsmogelijkheden, participatie, welzijn en gezondheid , wonen voor iedereen, een veilige leefbare omgeving, openbare ruimte met groen in het dorp en groene verbindingen naar buiten. Voor verschillende thema’s zijn werkgroepen actief waar elke inwoner aan deel kan nemen. Actief Burgerschap zal zich ook bij het Open Pleinfeest 2022 presenteren en informatie geven.         

Stichting Samen Sterk Samen Sterk wil de leefbaarheid met name op het gebied van welzijn en gezondheid voor verschillende doelgroepen bevorderen. Zo kunnen alle inwoners in Heeswijk-Dinther die minder mobiel zijn gebruik maken van duofietsen en de CarryCab. Er staat een groep enthousiaste vrijwilligers klaar voor vervoer of gewoon lekker een rondje fietsen. Op zondag 25 september bij het Open Pleinfeest is een vervoerservice geregeld tussen Laverhof en het plein.         

Programma Open Pleinfeest 2022

Activiteiten bij laverhof
13.00 uur: optocht rond Laverhof Sint-Willebrordusgilde Heeswijk-Dinther |13.30 uur – Vendelhulde Sint-Willebrordusgilde bij ingang Laverhof.
13.45 tot 14.15 uur: optreden blaasorkest La-Banda vanaf 14.00 tot 17.00 uur: stichting Samen Sterk – breng en haalservice met carrycab en duofietsen voor bewoners van Laverhof op en neer van Laverhof naar Plein 1969.

Start programma en optredens plein 1969
Doorlopend – kinderactiviteiten van oranjecomité en jongerensoos I-Meet.
Doorlopend informatie stands met; stichting samen sterk – Beco – Ons Welzijn – info IVN – Dementiegroep Bernheze.

14.15 uur: Vendelhulde Sint-Willebrordus gilde
14.30 uur: Slagwerk Servaes
15.15 uur: Borrelnoten
16.00 uur: DJ Luuk
16.30 uur: HD bigband
17.00 uur: DJ Luuk – Techno Tiktok
18.00 uur: Friday night at Johns
19.30 uur: DJ Luuk – Disco dance
21.00 uur: sluiting, uitloop tot 22.00 uur.