Afbeelding

Lo(o)sbroek brengt verwondering dichtbij

Kunst & Cultuur

LOOSBROEK - Het genieten van kunst met als thema ‘Uitgesproken’ staat bij de eerste editie van Kunstenfestival Losbroek op 27 en 28 augustus 2022 centraal. Bezoekers krijgen alle kans om zich te verwonderen op 22 bijzondere locaties met het rustieke Loosbroek als decor. Twee dagen vullen muzikanten, performance artists, schrijvers en beeldende kunst de doorgaans lege straten. Alles wat het dorp heeft, is aangesloten. Van kerk tot voetbalclub, van school en beugelbaan tot kroeg en gemeenschapshuis. Alles is open, iedereen doet mee. Vernieuwend, verbindend en vol beleving is het streven.

Op het dorpsplein verrees al een metershoog kunstwerk van Bart Somers. De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers bouwt indrukwekkende installaties in de kerk en bij Uitgaanscentrum Lunenburg. In de kantine van de voetbalclub draait straks een korte film en in een boomgaard is het onder een imposante moerbei twee dagen genieten van klassieke muziek. In de parochietuin verzamelen zich schrijvers en dichters. Daaromheen is veel, heel veel kunst. 

De organiserende Bernhezer Kunstkring heeft aandacht voor de controverse, maar ook voor de kracht van verbinding van woorden. Poëzie, muziek en (beeldende) kunst als inspiratie, voor uitgesproken ideeën, wars van conventies en soms tegen de stroom in. Dat is een uitdaging. Zeker in deze tijd waarin verschillen meer dan ooit zichtbaar zijn, en iedereen uitgesproken is of wil zijn. Daarom is ‘Uitgesproken!’ het thema van Kunstenfestival Losbroek. Op zoek naar kleurrijke mensen, bijzondere ideeën en kunstprojecten, om te verwonderen en te verwarren en elkaar een beetje wakker te schudden. 

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze