Afbeelding

Stap 1: Herinrichting Raadhuisplein Nistelrode

Kunst & Cultuur

NISTELRODE - De zes nieuwe bloem/boombakken, zie bijgaande foto’s, ondersteunen de meer groen gedachte in het centrum. Een mooie combinatie met de terrasafscheidingen van beide horeca gelegenheden. 

De volgende uitvoeringsstappen van het herinrichtingsontwerp, waaronder de aanleg van het geplande voetpad, wachten op besluitvorming van de gemeenteraad. Inmiddels stelt de gemeente een extra subsidie beschikbaar voor een klimaatadaptie met extra groen in de centra van 2 van de 5 kernen. Namens een aantal betrokken belangstellenden opteert de dorpsraad voor extra groen in het centrum dat aansluit bij het reeds ingediende herinrichtingsontwerp van het centrum. 

Zaterdag 27 augustus krijgt het prieeltje een nieuwe plek rechtsvoor het oude raadhuis. De witte bus rechts van het gemeentehuis op foto nr. 2 markeert de nieuwe locatie. De twee extra op het wegdek voor het raadhuis geplaatste bloem/boombakken in combinatie met het prieeltje markeren de in en uitrit van de parkeerplaats. Deze markering verkleint de verleiding om onnodig en kortstondig daar motorvoertuigen te parkeren. 

De dorpsraad kijkt uit naar een positief raadsbesluit voor de verdere uitvoeringsstappen van het herinrichtingsplan. Op kort termijn zoekt de dorpsraad aanvullende ideeën van de inwoners voor het ontwerp van meer groen. Dit om aanspraak te maken op de voornoemde klimaatadaptiegelden van de gemeente. De besluitvorming is gepland voor eind 2022 waarbij aanwonenden uitgedaagd worden om aanvullend op eigen grond en met cofinanciering aanvullend groen te voorzien..

Reacties of input voor de extra groenvoorzieningen om voor Nistelrode aanspraak te maken op extra subsidie schriftelijk te richten aan dorpsraad.nistelrode@gmail.com

Afbeelding