Theo van de wetering, Frans van den Akker, Erika Manders van der Lee, Eustachio de Veer, Jeroen Kocken, Jeroen van Lent, Jan van Zantvoort en Femke de Vaan - Rovers
Theo van de wetering, Frans van den Akker, Erika Manders van der Lee, Eustachio de Veer, Jeroen Kocken, Jeroen van Lent, Jan van Zantvoort en Femke de Vaan - Rovers

335 jaar aan Jubilarissen bij Aurora

Kunst & Cultuur

HEESCH – Traditiegetrouw sluit Fanfare Aurora het muzikale seizoen af met een eindeseizoensfeest om vervolgens het zomerreces in te gaan. Op deze avond worden jaarlijks de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Op vrijdagavond 22 juli was het weer zover en ook dit jaar was er weer een jubilaris om gehuldigd te worden. Ook werden leden in het zonnetje gezet vanwege hun verdienste voor de vereniging 

Aurora is een hechte vereniging. Een goede balans tussen serieus musiceren en gezelligheid op zijn tijd. Dat is waarvoor de leden iedere week naar de repetities komen. Er zijn zelfs enkele leden die ondanks hun verhuizing buiten Heesch vanwege studie of werk, toch iedere week trouw terugkomen naar Heesch vanuit diverse delen van het land. Eenmaal betrokken bij Aurora, dan wil je niet meer anders. Dat Aurora een hechte vereniging is blijkt wel uit het grote aantal leden dat al van jongs af aan lid is en blijft. Dit zorgt ieder jaar voor de nodige jubilarissen die allemaal op hun eigen manier betrokken bij de vereniging zijn.

Femke de Vaan- Rovers, 25 jaar lid
Jarenlang is Femke lid geweest bij het Fanfare orkest en de Hofkapel. Daarbij heeft Femke vanaf het begin invulling gegeven aan de Lief & Leef commissie die enorm belangrijk is voor de cohesie binnen onze vereniging.

Jan van Zantvoort, 25 jaar lid
Jarenlang gewaardeerd voorzitter van onze vereniging geweest. Onder zijn voorzitterschap werd een nieuw repetitielokaal gebouwd en ook het memorabele 100-jarig jubileum gevierd. We zijn dan ook bijzonder blij dat Jan na het stoppen als voorzitter lid is gebleven bij onze vereniging.

Jeroen van Lent, 25 jaar lid
We kennen Jeroen als een betrokken lid die elke week trouw vanuit Nieuwegein naar Heesch rijdt om de repetitie bij te wonen. Zijn muzikale invulling is niet meer weg te denken uit ons fanfare orkest en we hopen nog lang van zijn muzikaliteit te mogen genieten!

Jeroen Kocken, 40 jaar lid
Bij Jeroen is muziek met de paplepel ingegoten. In de jaren dat hij lid is binnen onze vereniging is hij uitgegroeid tot een zeer actief en onmisbaar lid binnen onze vereniging. Zo is hij muzikant bij het Fanfare orkest en de hofkapel, was hij muzikaal leider bij de hofkapel, en was hij dirigent van ons Studie orkest (nu: Con Brio) en lid muziekcommissie. Kortom: Een onmisbare muzikale manus van alles!

Eustachio de Veer, 40 jaar lid
Denk je aan Eustachio dan denk je aan de grote trom. Een onverbrekelijke twee-eenheid. Als begenadigd trommelaar bepaalde Eustachio jarenlang het basisritme bij de Malletband. Eustachio zet zich graag in voor de vereniging en we hopen dan ook nog lang van zijn muzikaliteit te mogen genieten.

Erika Manders van der Lee, 50 jaar lid
Erika is een graag gezien lid binnen onze vereniging en in het bijzonder bij de malletband, ze gaat dan ook al heel wat jaartjes mee. Enige tijd is Erika zelfs de enige vrouw geweest binnen de Malletband, maar dat weerhield haar niet om met veel plezier te blijven musiceren. We hopen nog lang van jouw muzikaliteit te mogen genieten!

Frans van den Akker, 60 jaar lid
Frans staat bekend als een onmisbare allrounder binnen onze vereniging. Naast muzikant vervult hij ook de rol van tamboermaître, bestuurslid, maakt hij onderdeel uit van de oud ijzer commissie en lijdt hij alles omtrent ons gebouw en het beheer daarvan in goede banen. Gefeliciteerd met deze fantastische mijlpaal!

Theo van de Wetering, 70 jaar lid
Onder leiding van Thé Van de Wetering werd eind januari 1962 begonnen met de bouw van een repetitielokaal. Na iets meer dan twee maanden ging op 7 april de vlag in top en op 30 juni werd het nieuwe repetitielokaal officieel door burgemeester van Hulst geopend. Het eerste eigen Aurora-repetitielokaal was hiermee een feit! Naast een begenadigd bouwer moeten we ook stil staan bij zijn niet geringe muzikale kwaliteiten. Met de bas bepaalde hij het ritme en gaf diepgang aan menig muziekstuk. Naast de muziek en zijn bestuursschap bij de Aurora Vriendenkring bleef hij ook betrokken bij meerdere verbouwingen die daarna de revue hebben gepasseerd. Theo, gefeliciteerd met deze bijzonder mooie mijlpaal. We hopen je nog lang bij onze vereniging te kunnen begroeten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding