Afbeelding
Jos Kaldenhoven

Beleef Opera in De Kersouwe

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINHTER - De Vereniging Bossche Opera presenteert zaterdag 9 juli, in samenwerking met Vereniging Osse Opera, het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch en vijf professionele solisten, eenmalig de unieke productie ‘Opera onder de sterren’ in Natuurtheater De Kersouwe. Ze gaan de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni volledig scenisch opvoeren. Raoul Op ’t Hoog tekende voor de regie en het geheel staat onder leiding van dirigent Lex Bergink.

Momenteel zetten de koren, orkestleden en solisten muzikaal de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i om op zaterdagavond 9 juli een fantastische opera-avond te kunnen brengen voor een groot publiek. Ze rekenen daarbij op een warme, windstille zomeravond om bezoekers onder de bomen van het openluchttheater te laten genieten van een unieke voorstelling door zo’n 150 muzikanten en zangers. Het publiek wordt aangeraden om een kussentje en een dekentje mee te nemen, want het kan ’s avonds flink afkoelen. De voorstelling begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Voor de pauze brengen muzikanten en zangers enkele stukken van Puccini, Bizet en Verdi. Na de pauze zingen en spelen ze het verhaal van liefde, passie, overspel en dood in de vijf kwartier durende eenakter Cavalleria rusticana, wat zoiets betekent als boerse ridderlijkheid.

Kaartjes zijn uitsluitend online te reserveren via www.kersouwe.nl/agenda/opera-onder-de-sterren.
Prijs: € 29,- inclusief € 1,50 reserveringskosten.