Afbeelding

Open Dag Heemschuur

Kunst & Cultuur

HEESCH - Aanstaande zondag 29 mei opent de Heemschuur in Heesch weer haar deuren voor het publiek van 13.00 tot 17.00 uur. 

Algemeen
De Heemschuur is het verenigingsgebouw van Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ in Heesch.

Wat is er te zien?
Op de eerste verdieping het museum, met een prachtige collectie landbouwwerktuigen, ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals van een rietdekker, een imker en een schoenmaker, een schooltje, een winkeltje en spullen van de dorpsdokter.

Op de begane grond is een mooie poffer- en mutsencollectie te bewonderen, er zijn archeologische vondsten en in de lees- en studiezaal kunnen bezoekers gebruik maken van de bibliotheek en de zeer uitgebreide fotocollectie raadplegen. Uiteraard zijn ook de uitgaven van de heemkundekring te koop. Rond de Heemschuur kan de prachtige tuin bekeken worden en zijn objecten te bewonderen, zoals een originele manege of rosmolen.

De mogelijkheid bestaat een kopje koffie of thee te nuttigen. 

Foto’s
De heemkundekring heeft een actieve fotowerkgroep, die bezig is met het verzamelen van beeldmateriaal van Heesch ten behoeve van de beeldbank van de heemkundekring. De foto’s worden gescand en beschreven en vervolgens opgenomen in de database. Deze is te raadplegen via de website www.de-elf-rotten.nl

De fotowerkgroep is op dit moment op zoek naar foto’s van gezinnen en families, huizen, boerderijen, kermis en carnaval. Mocht u in het bezit zijn van foto’s met deze of andere onderwerpen, dan kunt u contact opnemen met de heemkundekring en/of een bezoekje brengen aan de Heemschuur.

Heemtuin
Bij de Heemschuur ligt een mooie tuin met inheemse bloemen, planten en struiken. De heemkundekring is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn de heemtuin te onderhouden. Mocht u interesse hebben, dan is uw hulp van harte welkom.

Openstelling
De Heemschuur is iedere laatste zondag van de maand opengesteld voor publiek. In juli, augustus en december is de Heemschuur gesloten. De openingstijden zijn: 13.00 tot 17.00 uur. Het adres van de Heemschuur is: Schoonstraat 35 in Heesch.

Buiten de vaste openingstijden zijn tegen betaling groepsbezoeken mogelijk. Meer informatie: www.de-elf-rotten.nl, tel.: 06-10463762, e-mail: secretariaat@de-elf-rotten.nl 

De Heemschuur is in 2022 geopend op:

-         zondag 29 mei
-         zondag 26 juni
-         zondag 25 september
-         zondag 30 oktober
-         zondag 27 november