Afbeelding

Lezing over het Belgische trekpaard

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Wim van Lankveld uit Schijndel geeft 18 mei een lezing over zijn passie, het Belgisch trekpaard. De organisatie ligt in handen van Heemkundekring De Wojstap. 

Uit zijn rijke filmarchief heeft Wim een compilatie gemaakt waarin het trekpaard de hoofdrol speelt. Je zult verrast worden door de unieke filmbeelden die beginnen in de jaren twintig van de vorige eeuw en eindigen in het heden. Iedereen die een warm gevoel heeft bij het boerenleven van vroeger en het trekpaard van toen en nu, mag deze lezing absoluut niet missen. De vergoeding die Wim voor deze voordracht ontvangt schenkt hij volledig aan ‘Support Casper’; een stichting die Prof dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC te Rotterdam ondersteunt in zijn baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. 

Je wordt om 20.00 uur verwacht in de Heemkamer van Heemkundekring De Wojstap, Raadhuisplein 21a in Dinther. Van daar uit gaat iedereen naar de zaal van het Gildehuis van het Sint Barbara Gilde, waarde lezing gehouden zal worden. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 2,-.