Afbeelding

Burgemeester Bernheze: ‘Ik hoop dat iedereen die twee minuten stilte in acht neemt.’

Kunst & Cultuur

Speciaal voor 4 mei is een film opgenomen met een bijdrage uit alle kernen. Deze film bevat een toespraak van de burgemeester, interviews met inwoners die de oorlog hebben meegemaakt, gedichten, muziek en andere beelden met een link naar herdenken. Bekijk de film hieronder of ga naar de website: www.bernheze.org/herdenking

Vanavond om 20.00 ‘Opdat wij niet vergeten’ twee minuten stilte en even denken aan de slachtoffers die gevallen zijn in de oorlog. Vandaag heeft Burgemeester Marieke Moorman, samen met vertegenwoordigers van oranjecomités in Bernheze, een moment stil gestaan bij diverse oorlogsmonumenten.
4 meiOp 4 mei herdenken we in Bernheze in het bijzonder alle militairen en burgers die het slachtoffer zijn geworden van de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar is het in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk om op 4 mei herdenkingsbijeenkomsten te organiseren. Daarom werd gekozen voor een aangepast programma. Burgemeester Moorman maakte vandaag een ronde langs alle kernen. Samen met een vertegenwoordiger van het Oranjecomité uit die kern, legde ze bloemstukken bij de oorlogsmonumenten.

“Je hoopt juist dat je dit soort belangrijke momenten van herdenken met een groep kan doen. En ook mis ik de kinderen, want juist voor de nieuwe generaties is het belangrijk om hierbij stil te staan”, vertelt de burgemeester. Samen met de oranjecomités ging de burgemeester langs de monumenten waar op waardige wijze aandacht besteed werd aan 4 mei, de Dodenherdenking.

Klik hier voor foto’s die gemaakt zijn vandaag tijdens het leggen bij de bloemen bij de oorlogsmonumenten in Bernheze