Afbeelding

Zaterdagscouts Mira Ceti naar de Landelijke Scoutingwedstrijden

Kinderen & Jongeren

NISTELRODE - In het weekend van 14, 15 en 16 april werden in Nistelrode weer de jaarlijkse Regionale Scouting Wedstrijden gehouden. Natuurlijk was ook scouting Mira Ceti weer van de partij en dit jaar was extra bijzonder!

Eén patrouille vertelt hierover: “De RSW is een wedstrijd waarbij elke patrouille verschillende scoutingskills laat zien aan de jury. We hadden onze deelname goed voorbereid en gingen dan ook vol vertrouwen het weekend in. Het was heerlijk weer om de hele dag buiten te zijn. Op vrijdagavond bouwden we onze kampplaats met keuken en tent op en deden een avondspel.
De volgende dag gingen we richting de Bedafse Bergen voor een hike van maar liefst vijftien kilometer. De tocht moesten we door middel van verschillende routetechnieken uitzoeken. Goed opletten dus, want voor je het weet loop je verkeerd! Bij terugkomst was het tijd om onze maaltijd te koken, deze werd beoordeeld op smaak, geur en originaliteit. In de avond waren er allerlei workshops en gezellige activiteiten gepland.

Op zondag was er nog een sportieve strijd om de felbegeerde punten. Na dit alles was het weer tijd om af te breken en op te ruimen. Het was erg gezellig en vermoeiend, maar dat was het helemaal waard. Onze patrouille heeft van alle 33 deelnemende patrouilles de meeste punten behaald! Met deze eerste plaats mogen we eind mei deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn. Een prestatie waar we heel trots op zijn!”

Namens de hele patrouille; Tren, Sophie, Maryam, Ties, Stan, Wessel, Eslin en Gijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding