Afbeelding

Groep 7 en 8 OBS De Bolderik in videoclip waterschap Aa en Maas

Kinderen & Jongeren

HEESWIJK-DINTHER - OBS De Bolderik heeft vorige week het kernconcept ‘Evenwicht en Kringloop’ op een fantastische wijze afgesloten met groep 7 en groep 8.

Vanuit Waterschap Aa en Maas zijn er onlangs vier scholen gekozen waarmee zij graag een videoclip zou willen opnemen. OBS De Bolderik is een van deze scholen. Deze videoclip is gemaakt door de kinderen van groep 7 en 8, onder begeleiding van de kundige én humoristische Patrick en Paul die werkzaam zijn bij Oogpunt. Zij reizen de hele wereld over om clips op te nemen en zij werken regelmatig ook met bekende mensen (onder andere Jandino Asporaat en Jasper Cillessen). En nu was De Bolderik dus aan de beurt!

Eerst werd er ter introductie een leuke quiz gedaan waarbij de bedoeling van de dag duidelijk werd. Daarna zijn de kinderen in zes kleine groepjes en daarna nog als gehele groep opnames gaan maken. Er waren mobiele geluidsstudio’s ingericht in de school en omdat het weer mee zat, kon er ook fijn buiten gefilmd worden.
De inhoud van de dag bestond dus uit de nodige cultuureducatie, maar ook de natuureducatieve leerdoelen van het kernconcept kwamen volop aan bod.
Dit alles is mooi samengekomen in een zelfgeschreven rap van en door de kinderen.

Een leerkracht van De Bolderik heeft de eerste beelden al mogen bekijken en ze kan je vertellen dat het prachtig gaat worden! En... met een serieuze boodschap...

Op 6 maart zal de videoclip gelanceerd worden! ‘H2O, waterrap’!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding