Afbeelding
©DMBK

Basisschoolleerlingen Bernheze staan pal achter de boeren

Kinderen & Jongeren

‘Zodat ze wat verstand krijgen in Den Haag’, verklaart Mats.

BERNHEZE –
Meestal gaan leerlingen te voet of op de fiets naar de basisschool of worden gebracht met de auto. Woensdag 22 juni pakte dat echter anders uit, de kinderen stapten op hun traptractor om zo hun school te bereiken. Dit alles om solidariteit te tonen met de boerenprotestactie van vandaag. Vele acties in Bernheze werden ingezet, landelijk, regionaal en heel lokaal zoals bij de basisscholen van Bernheze.

De leerlingen van Basisschool ’t Maxend werden met hun traptractor, om 8.15 uur verwacht bij BOBZ om vanuit daar gezamenlijk naar school te gaan. Deze actie werd georganiseerd door het ZLTO afdeling Bernheze.

Naar aanleiding van de oproep reed een bonte sliert van traptractoren over ’t Maxend naar Basisschool ’t Maxend met de indrukwekkende tractor van Jeroen van Uijlen voorop.
Mats van Venrooij wil ook graag boer worden en met de tekst op z’n tractor ‘No farmers, no food’ wil hij aangeven dat hij wil dat de boeren blijven. Hij weet waar het over gaat, dat blijkt, maar veel kinderen vonden het alleen maar leuk dat ze op de tractor naar school mochten. Bij Emmaus school in Heesch is de tractorbingo met een koetjesreep uitgedeeld, als ook in Loosbroek en Nistelrode.

Boeren uit Bernheze die vanwege hun drukke werkzaamheden niet naar Barneveld konden gaan, trekken woensdagmiddag door de kernen van Bernheze.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding