Afbeelding

De droom van Stijn droom wordt verwezenlijkt

Human Interest

HEESCH - Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Uniek Sporten Noordoost Brabant laat met steun van het BrabantSport Fonds nu vijf sportdromen in deze regio in vervulling gaan.

Uit alle inzendingen in de regio van Uniek Sporten Noordoost Brabant zijn vijf sportdromen gekozen die gerealiseerd gaan worden met budget dat beschikbaar wordt gesteld door het Brabantsportfonds. Jurylid Kees van Geffen, wethouder sport gemeente Oss: “Of je nu in de prijzen gevallen bent of niet, alle Unieke Sporters met een sportdroom zijn winnaar. Dromen, durven, doen; dat geldt zeker voor deze kanjers. Ik ben trots op de Unieke Sporters die hun droom met ons hebben gedeeld en waarvan we er samen een aantal mogen waarmaken. Sport en bewegen is van iedereen, voor iedereen. Met sport en bewegen horen we er allemaal bij!”

Stijn Kaiser uit Heesch is een van de gelukkigen die zijn droom ziet uitkomen. Zijn begeleider Hans van Roosmalen van dagbesteding Blinq: “Samen met Stijn praten over zijn droom is mooi. Hij wil graag karten in een duokart. Als hij in zijn droom kart dan voelt hij zich Max Verstappen. Stijn wil graag door de bochten scheuren om zo zijn hoofd leeg te maken.” 

Dankzij het BrabantSport Fonds gaat Stijn op 25 juni samen met begeleiding van zijn familie en Hans duo-karten in Tilburg. Hij kijkt er naar uit!

Hulp nodig bij het vinden van een sport?
Pieter ten Wolde (beweegcoach Uniek Sporten in Bernheze): “Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen uiteraard contact met ons opnemen.”

Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. De beweegcoach kan ook ondersteunen bij het zoeken naar financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. 

Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl

Afbeelding