Afbeelding

Winactie boek: Het is nu onderwater later

Human Interest

Een bijzonder boek en meer dan dat! Het is één groot dierdicht. Het debuut van stadsdichter (gemeente Meierijstad) Rick Terwindt tezamen met 400 kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. Deze toekomstige generatie heeft zich vanuit de taalbeleving verplaatst in vijftien unieke dieren. Leer Harry de Hamerhaai en alle anderen kennen! 

Hier een berichtje van benee,
doe mee en overtuig er twee
en als we dat twintig keer doen,
zijn we met meer dan een miljoen!

Binnen een week is de volledige eerste druk van 2.000 stuks uitverkocht. Onmogelijk! Eigenlijk wel, maar kennelijk niet voor dit bijzondere boek. Het is uniek dat een dichter debuteert met 400 kinderen. Rick, geboren en opgegroeid in Vorstenbosch, beschikt zelf over voldoende inlevingsvermogen. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden het kind als kind te laten denken. Ook het in gedachten onderwater gaan, bleek origineel. Verder is de klassieke voorganger Van den vos Reynaerde inmiddels meer dan 750 jaar oud. Met dit project doken we in de problemen van vandaag de dag (Het is nu). 

Het plastic, de jacht en de CO2-uitstoot, een pinguïn is te klein, de problemen te groot.

En met al die problemen kwamen we tot de oplossing! Deze oplossing bleek te zitten in de 400 gedichten. Maar hoe en hoe al deze gedichten één groot prachtig dierdicht zijn geworden, dat mag je als lezer ervaren! Het is geen kinderboek, het is geschikt voor iedereen die kind is (geweest) en/of vrij genoeg om als kind te denken en dromen van een betere wereld! Het boek is per twee stuks te koop. Het blijkt het ultieme geschenk voor jezelf en voor een ander. Aan wie geef jij duurzame bewustwording door? https://jetpaq.com/nl/het-is-nu-onder-water-later

Voor de volgende generatie, voor Mia Hansje

Lezersactie: Wil jij dit boek winnen? Stuur dan het antwoord op onderstaande vraag vóór maandag 3 januari naar info@demooibernhezekrant.nl 

Harry de Hamerhaai wist Coco de Kogelvis en Jippie de Dolfijn te overtuigen en als we dit nog twintig keer doen zijn we met meer dan een miljoen (2²°). Met hoeveel meer dan een miljoen zijn we dan?
A: 1
B: 2
C: 3.000
D: 48.476