Afbeelding
Foto: Carlijn van Ven

Ongeneeslijk zieke Anne-Marie haalt € 1100,- op voor WensAmbulance Brabant

Human Interest

HEESCH – Met haar boek ‘Ik vecht niet tégen kanker, maar vóór mijn horizon’, haalde Anne-Marie zoveel geld op dat WensAmbulance Brabant weer drie gratis wensen kan verzorgen. Donderdag 15 april overhandigde ze met trots de waardevolle cheque aan voorzitter Nicole Jorna en vrijwilliger Barry van Brakel.

Het bedrag van € 1.100,- staat ongeveer gelijk aan 200 verkochte boekjes. De verkoop is daarmee zeker niet stilgezet: “We gaan nog voor een vierde rit”, vertelt Sandra Rijnen van Uitgeverij Zezz. Sinds 2018 schrijft Anne-Marie blogs op de website metzorgleven.nl, nadat ze voor de derde keer de diagnose kanker kreeg. Geheel belangeloos bundelde de uitgeverij alle geschreven blogs en bracht dat uit tot een boekje afgelopen februari. “Dat we in twee maanden tijd al zóveel geld hebben opgehaald, had ik van tevoren nooit durven dromen”, zegt Van Orsouw.

Mezelf opnieuw uitvinden
Het gaat momenteel goed met Anne-Marie, “naar omstandigheden”, voegt ze eraan toe. Ze wil het liefst nog steeds vooruit, maar wordt nu regelmatig teruggefloten. “Ik moet mezelf soms opnieuw uitvinden.” Ze omschrijft de uitgave van het boek en de overhandiging van haar cheque als hoogtepunten. “Ik heb de lat nooit hoog gelegd en zag het puur als kapstok om ergens bij stil te staan.” Totdat ze onlangs werd benaderd door een kennis. “Zij vertelde me zo onder de indruk te zijn van de boodschap in mijn boek, dat ze dit boek gebruikt op de oncologieafdeling in het Antoni van Leeuwen ziekenhuis.” Dat de uitgave van dit boek zo goed heeft uitgepakt, heeft Anne-Marie toch echt aan zichzelf te danken volgens Sandra: “Ze spreekt en schrijft zo open, dat kunnen veel mensen niet.”

Kippenvel
Nicole Jorna, voorzitter van WensAmbulance Brabant, is zichtbaar onder de indruk van de cheque. Jorna werkt met terminaal patiënten en kocht meerdere boeken om deze door te geven: “Ik krijg hier kippenvel van. Het is zo belangrijk wat je doet, dit soort verhalen lees je nooit. Ik had zoveel terminaal patiënten jouw boek gegund.”

Stip aan de horizon
Anne-Marie heeft deze stichting niet voor niets uitgekozen. Ze ziet het werk van de WensAmbulance als mooie stip aan het eind van de horizon voor vele mensen. In coronatijd lag het even stil met de wensen, maar dat is nu weer aan het veranderen. “We zitten nu op zeventig procent van de jaarlijks 700 ritten”, vertelt een trotse Barry van Brakel, “het is het mooiste werk dat er is. We zeggen eigenlijk altijd ‘ja’ tegen een wens.”

Tekst: Carlijn van de Ven

Afbeelding
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 50 minuten geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze