Verslag voorjaarsreis KBO Nistelrode
Verslag voorjaarsreis KBO Nistelrode

Verslag voorjaarsreis KBO Nistelrode

Human Interest

Vijftig deelnemers waren om 8:15 present bij Rainbow Centre voor de dagtrip naar Zeeuws Vlaanderen. Voorzitter Jan Heijmans kwam ons uitzwaaien en hij wenste ons een prettige dag toe. Onderweg begon het licht te regenen en we hadden enige vertraging door file, maar gelukkig zaten wij warm en droog. Chauffeur Anton wees ons op bezienswaardigheden, die we passeerden en er werd gezellig met elkaar gekletst.

In het Belgische dorp Brasschaat stopten we voor koffie met appelgebak. Verder ging het richting Antwerpen. Via de buitenring kregen we zicht op de haven, waar de Hedwigepolder voor moet wijken. Door de Kennedytunnel bereikten we Zeeuws Vlaanderen. In De Baeckermat te Westdorpe genoten we van een uitbreidde lunch. We troffen er een leuk winkeltje met streekproducten. Als je daarin gaat snuffelen, kom je tijd tekort. Dus snel instappen en naar Hulst, waar onze gids al stond te wachten. Hij vertelde ons over de geschiedenis van Hulst.

Over smalle polderweggetjes ging het naar Bezoekerscentrum Het Verdronken Land van Saeftinge, waar we vanaf de dijk het natuurlandschap bekeken. Gewaarschuwd werd om nooit alleen het gebied in te gaan vanwege de gevaren door het getij. Daarna kwamen we in de Hedwigepolder. De gids vertelde hoe deze in handen van de huidige eigenaar is gekomen met een smeuïg verhaal over zijn leefstijl en de renpaarden die jaarlijks worden ingezet bij wedstrijden in België. De polder is een prachtig gebied, waar de boeren geen kant meer op kunnen door de onzekere toekomst. Dat was vooral duidelijk zichtbaar aan de Belgische kant in de Prosperpolder.

Het was aan de ervaren chauffeur te danken, dat we er weer goed uitkwamen. Want door afsluitingen en het ontbreken van omkeermogelijkheden ging dat erg moeizaam. Met excuus van onze bevlogen gids, die dat niet had voorzien. Bovendien was het intussen flink gaan regenen. Terug in Hulst namen we afscheid van onze gids en was er nog tijd om nog wat rond te kijken. Daarna vertrokken we weer richting Antwerpen, deze keer via de Liefkenshoektunnel. Naar Terheijden, waar we in Restaurant De Gouden Leeuw genoten van een heerlijk diner. Met een voldaan gevoel en een schat aan informatie gingen we weer op huis aan. Het was een geslaagde dag met dank aan de reiscommissie van de KBO.

Miet van Asseldonk, KBO Nistelrode.

Verslag voorjaarsreis KBO Nistelrode